Cakera brek dengan galas bersepadu

Kit untuk cakera brek dengan hab roda bersepadu

Penyelesaian untuk menyingkirkan kesukaran semasa menggantikan cakera dengan hab roda bersepadu yang dilengkapi dengan galas.
Sesetengah aplikasi dilengkapi, pada gandar belakang, dengan cakera brek bersama-sama hab roda bersepadu, dipasang dengan galas roda dan dua roda puncak pengguling (dikenali juga sebai dwikonikal).
Pembungkusan cakera dengan galas terbina dalam
Konfigurasinya menjadikannya teramat sukar, jika tidak mustahil, untuk menggantikan cakera tanpa merosakkan galasnya. Hanya dengan memenuhi toleransi pemasangan yang ketat yang ditetapkan semasa reka bentuk produk, operasi komponen yang wajar dan betul boleh dijamin.
Galasnya juga hendaklah digantikan semasa menggantikan cakeranya. Brembo menawarkan penyelesaian yang sempurna: Malah, Kit prapasang, menyediakan galas yang telah dilekapkan ke dalam cakera.
Gambar rajah meletup cakera dengan galas terbina dalam
Sokongan operasi ABS
Brembo juga menyediakan roda fonik atau pengekod magnet yang disepadukan ke dalam galas cakera untuk model yang melekapkan komponen ini. Bahagian-bahagian itu membolehkan operasi sistem ABS kenderaan, untuk mengesan kelajuan kereta.
 
Roda fonik mempunyai gigi logam yang menyebarkan isyarat digital sepadan dengan kelajuan putaran roda. Dengan menggunakan sensor yang dipasang di kawasan berhampirannya, pengekod magnet menjana isyarat melalui penggantian kutub utara dan selatan yang tetap. Isyarat itu ditransposisi oleh unit kawalan kenderaan dan digunakan untuk operasi ABS dan fungsi lain yang mengawal kestabilan kenderaan.
 
Kelebihan penyelesaian dengan pengekod magnet, berhubung dengan roda fenik, sebahagian besarnya adalah kemungkinan mengesan sesaran roda yang lebih kecil, kualiti isyarat yang terbaik, pengurangan saiz dan berat dan pemasangan yang mudah. Unsur penting potensi di sebalik teknologi ini adalah dalam kemungkinan sambungan pada masa depan dengan fungsi penting lain kereta.
Kelebihan kit prapasang
Pemasangannya adalah cepat dan ringkas, tidak memerlukan apa-apa alat tertentu dan mencegah risiko merosakkan galas semasa mengeluarkannya dari cakera lama. Penggunaan kit prapasang mempunyai kelebihan yang berikut:
Ikon perkakas mudah
Alatan ringkas
Tidak perlu: galasnya telah dilekapkan di bahagian dalam cakera brek.
Ikon jimat masa
Menjimatkan masa
Galasnya telah dilekapkan di dalam cakera oleh Brembo.
Ikon pengeluaran tanpa masalah
Proses pengeluaran tanpa masalah
Tidak bimbang untuk mengeluarkan galas dari cakera lama.
Ikon pemasangan selamat
Pemasangan yang selamat
Dipastikan oleh pemeriksaan sebaris yang dijalankan oleh Brembo.
Setiap cakera brek, selepas galas dan pengekod dipasang, diperiksa 100%.
Perincian galas
Haus dan kegentingan Cakera Brek
Pemeriksaan galas secara berkala dan penggantiannya ialah operasi penting untuk penyenggaraan kenderaan yang betul: galas roda yang mempunyai kerosakan akan menyebabkan geseran yang lebih besar, yang berpunca daripada bunyi yang dikaitkan dengan masalah yang serius. Galas yang rosak turut menyebabkan hab tidak beroperasi dengan betul, penyerap kejutan dan semua bahagian yang berkaitan, menyebabkan alat itu haus terlalu awal.
Sebaik-baiknya keadaan galas roda diperiksa apabila breknya diganti dan apabila menangani hingar dan tanda-tanda permulaan haus.

Kemerosotan kualiti galas roda boleh berpunca daripada jarak perjalanan yang tinggi, impak yang tidak sengaja atau pemasangan yang tidak betul.
Dasar Privasi">