Cakera brek dua bahagian

Keluaran khusus untuk kereta premium

Kualiti dan inovasi: daripada pengalaman kami dalam Original Equipment kepada Aftermarket

Sentiasa menjadi tempat rujukan sebagai pembekal Original Equipment terbaik untuk pengeluar kereta paling berprestij, Brembo secara semula jadi memindahkan pengetahuan ini kepada Aftermarket dengan produk paling eksklusifnya, termasuk cakera Composite, Floating, Co-cast, Lightweight and Dual Cast.

Dalam semua kes, penyelesaian teknikal yang paling berprestasi dicadangkan kepada pasaran, seperti:
  • besi tuang khas
  • tiang atau pengudaraan arah
  • permukaan pembrekan yang digerudi dan/atau beralur
     
Terima kasih kepada penyelesaian teknologi ini, Brembo menjamin prestasi tertinggi walaupun dalam keadaan yang melampau, rintangan cakera yang lebih besar, keselesaan optimum semasa pemanduan dan pengurangan berat sistem pembrekan. Rangkaian ini meliputi model premium beberapa pengeluar kereta yang paling penting.
 
Cakera brek dua bahagian

Ciri-ciri teknikal

Ciri-ciri Teknikal Pengurangan berat kenderaan dan jisim yang tak terpegas telah menjadi salah satu objektif utama pengeluar kereta dalam beberapa tahun kebelakangan ini, untuk mengendalikan keperluan bagi pengurangan penggunaan dan pelepasan yang lebih besar.
 
Topi aluminium bagi cakera  dan  dan topi keluli bagi cakera Co-cast dan Lightweight membolehkan pengurangan berat cakera yang boleh terdiri daripada 15 hingga 30% berbanding dengan satu integral daripada dimensi yang sama.
 
Jika dibandingkan dengan jisim kenderaan, pengurangan ini mungkin kelihatan kecil. Walau bagaimanapun, ia sebenarnya mempunyai kesan yang ketara ke atas penggunaan, prestasi dan pengendalian kereta, kerana cakera adalah sebahagian daripada jisim kenderaan yang tak terpegas.
Cakera terapung

Cakera terapung  

Keluaran cakera terapung terdiri daripada 26 nombor alat ganti yang diterbitkan terus daripada pengeluaran OE Brembo. Keluaran itu meliputi aplikasi yang paling eksklusif, berprestasi tinggi, yang memerlukan sistem pembrekan yang memberikan tahap prestasi unggul yang hanya boleh dijamin oleh pengalaman Brembo dalam pertandingan sukan.

Cakera terapung menampilkan hab aluminium yang memastikan pengurangan yang besar dalam berat tak terpegas, dengan kesan positif terhadap keselesaan, pengendalian jalan raya dan tahap penggunaan/pelepasan. Prestasi sistem juga mendapat manfaat daripada hab cakera yang disambungkan dengan permukaan pembrekan besi tuangan khas dengan bush penetapan. Hasilnya, dua komponen yang mengalami tekanan terma boleh mengembang secara elakstik, menghalang cakera daripada rosak dan sebarang retakan daripada membentuk disebabkan oleh pemanasan melampau.
Cakera komposit
CAKERA KOMPOSIT
Keluaran BMW daripada cakera komposit, yang boleh saling tukar sepenuhnya dengan cakera brek Original Equipment, menampilkan hab aluminium yang disambungkan dengan permukaan pembrekan besi tuangan khas melalui pin keluli.
Penyelesaian teknologi ini digunakan pada keluaran kenderaan BMW berprestasi tinggi terkini dan pada masa ini terdiri daripada lebih 50 nombor alat ganti yang berbeza.
Cakera tuang bersama
CAKERA BREK TUANGAN BERSAMA
Digunakan pada kenderaan Mercedes premium terkini – yang Brembo sudah pun menjadi Pengeluar Original Equipment - cakera brek tuangan bersama terdiri daripada hab keluli yang merupakan tuangan bersama dengan permukaan pembrekan besi tuangan karbon tinggi.

Teknologi ini bukan sahaja memastikan prestasi unggul untuk sistem pembrekan, tetapi ia juga membolehkan berat cakera itu sendiri berkurang sehingga sebanyak 15%, menyebabkan tahap penggunaan dan pelepasan yang berkurang dan pengendalian jalan raya yang lebih baik.

Cakera tuangan bersama Brembo bukan sahaja boleh ditukar ganti sepenuhnya dengan cakera brek Original Equipment, bahkan ia juga telah lulus ujian meja yang paling ketat dan diluluskan standard ECE-R90.
 
 
Cakera Dual Cast
 
 
DUA CAKERA BREK TUANGAN
Dua cakera brek tuangan ialah satu lagi penyelesaian eksklusif oleh Brembo untuk pasaran alat ganti, tersedia untuk model sukan dalam keluaran Audi, Alfa Romeo, Aston Martin, Maserati dan Mercedes AMG. 
Satu ciri penting daripada jenis cakera ialah permukaan pembrekan besi tuangan dan hab aluminium, yang menggabungkan kelebihan gelagat besi tuangan pada suhu tinggi dengan aluminium yang ringan. 

Cakera brek menjana pengurangan berat sehingga 30% (dibandingkan dengan cakera integral dalam saiz yang sama), dan kemerosotan yang ketara dalam kedua-dua penggunaan bahan api dan paras pelepasan. Penyelesaian Brembo juga meliputi pengurangan dalam pencacatan terma kekal (sehingga 70%), prestasi yang lebih baik, kurang tork sisa dan getaran.
Dasar Privasi">