Cakera brek Brembo Xtra

Penyokong keselamatan

 
Kebolehpercayaan dan reka bentuk yang menarik
Keluaran cakera brek Brembo Xtra baharu dicirikan melalui penggerudian khas yang menggabungkan kesan estetik yang menarik dengan prestasi yang hebat dan pembrekan yang berkesan dalam semua keadaan. Dibangunkan oleh jabatan R&D berdasarkan pengalamannya dengan pengeluar kereta dan dunia perlumbaan, keluaran Brembo Xtra dicirikan melalui lubang di dalam permukaan pembrekan yang boleh menyediakan peningkatan yang ketara pada prestasi sistem brek. Penampilan sporty Brembo Xtra, dipertingkatkan oleh salutan UV, digabungkan dengan jaminan kebolehpercayaan maksimum dari segi ketahanan, prestasi dan keselamatan.
Miliki sendiri Xtra!
Untuk mendapatkan produk yang berkuasa dan selamat, semasa fasa reka bentuk, juruteknik Brembo telah mengkaji nombor, saiz, bentuk dan kedudukan setiap lubang untuk setiap cakera brek tertentu daripada keluaran Xtra. Cakera Brembo Xtra lulus semua ujian di atas meja penyelidikan dinamometer dan juga di atas jalan raya.

Model kereta Kompak, Sederhana, Coupé dan SUV adalah beberapa aplikasi yang dipilih untuk keluaran Brembo Xtra. Hasilnya ialah keluaran cakera breks sport yang paling menyeluruh dan terkini yang tersedia di pasaran.
Ilustrasi slot untuk setiap produk dalam keluaran
Pad brek dan cakera Brembo Xtra
Perincian cakera brek Brembo Xtra
Prestasi Xtra
Pembersihan dan penjanaan semula pad
Lubangnya menghasilkan kesan pengikisan yang membersihkan permukaan pad daripada endapan bahan berbahaya, seterusnya menghalang walau sedikit pun jumlah bahan ferus – yang terhasil daripada cakera brek yang haus- endapan di atas bahan geseran pad brek.
Prestasi brek basah
Lubangnya bertindak untuk menghalang lapisan air yang mungkin terbentuk di atas permukaan pembrekan. Meskipun ketika memandu di atas jalan raya yang licin, sistem brek memberi respons dengan cekap sejak dari pembrekan yang pertama.
Penyejukan sistem brek
Kehadiran lubang boleh menyebabkan pengedaran udara yang lebih banyak dan menyebabkan keupayaan pelesapan haba yang lebih baik dan prestasinya meningkat.
Respons pantas dan kurang pemudaran
Cengkaman
Lubang pada permukaan cakera brek memastikan cengkaman yang tinggi dan respons yang cekap dan segera.

Terutama sekali pada peringkat awal pembrekan, permukaan lubangnya memastikan prestasi yang optimum, disebabkan oleh pekali geseran yang ketara.
Graf cengkaman pad brek Brembo Xtra
Geseran maksimum bahkan pada suhu tinggi
Ketika suhu tinggi pembakaran resin yang membentuk pad menjana pemudaran, dengan geseran yang berkurang antara pad dan cakera.
Lubang ini membolehkan pembuangan gas yang pantas dan reaksi yang stabil meskipun pada suhu yang tinggi.
Graf geseran pad brek Brembo Xtra
Perhatian! Untuk sesetengah aplikasi yang tertekan, cakera Brembo Xtra menggunakan penyelesaian “lekuk” dan bukan lubang tembus lalu tradisional, dan penyelesaian yang pertama ini sentiasa menjamin kelebihan yang sama seperti lubang standard dan memberi cakera itu ketahanan yang lebih besar kepada tekanan termomekanikal yang terhasil semasa penggunaan.
Dalam kes lain, sebaliknya, bahan khas telah digunakan untuk tujuan meningkatkan penyebaran haba dan kapasiti ketahanan mekanikal, seterusnya menjamin prestasi yang optimum pada keselamatan yang maksimum
.
Diperbuat untuk satu sama lain
Pad Xtra ialah pasangan sempurna untuk cakera Max dan Xtra.
Alatan itu mempertingkatkan prestasinya yang cemerlang dan memastikan kawalan penuh ke atas tindakan pembrekan, menyediakan keseronokan penuh pemanduan sport.

Sebatian BRM X L01 khas mempunyai lebih 30 komponen yang berbeza dan menonjol untuk pekali geseran yang tinggi. Ini bermakna bahawa pembrekan akan menjadi lebih pantas dan stabil, kedua-dua pada suhu tinggi dan juga rendah. Semua ini ketika keselesaan memandu yang lebih hebat dan kejituan injak brek yang lebih baik tanpa mengganggu ketahanan produk.
Pad Brek Xtra
Dasar Privasi">