Cakera Brembo Prime

Lebih kuat dan lebih tahan lama

Penyelesaian baharu oleh Brembo untuk profesional kenderaan berat

Disokong oleh pengalaman bertahun-tahun dalam membekalkan peralatan asli, Brembo menawarkan profesional kenderaan berat rangkaian lengkap cakera brek yang disepadukan dengan dua ciri baharu: cakera brek dengan teknologi CO-CAST dan cakera RING, dibuat di kilang pengeluaran Eropahnya.
Pembungkusan cakera brek kenderaan komersial Brembo Prime
Rangkaian baharu Brembo mengandungi kira-kira 100 artikel untuk meliputi 85% 
daripada armada kenderaan Eropah. 


Disebabkan oleh teknologi terbaik yang direka dan diuji dalam makmal R&D kami, seperti pengudaraan tiang yang dipatenkan, penggunaan bahan khusus yang dibangunkan semata-mata untuk kenderaan berat, dan teknologi cakera Co-cast komposit dan Ring, cakera brek Brembo dapat memberikan pelesapan haba yang lebih besar dan lebih banyak rintangan kepada keretakan haba, memanjangkan ketahanan kedua-dua cakera brek dan pad brek, walaupun dalam keadaan yang paling teruk.
Cakera co-cast dan RING
Rangkaian cakera CO-CAST dan RING Brembo dibekalkan dengan semua aksesori yang diperlukan untuk penggantian sistem brek kenderaan yang pantas, lengkap dan selamat.
Cakera brek RING
Cakera RING
Dibezakan dengan penyelesaian teknologi yang membenarkan penggantian hanya 
permukaan brek, dibekalkan lengkap dengan semua aksesori pemasangan yang diperlukan, pengatur jarak, skru dan gegelang logam. Penyelesaian ini membenarkan penggantian hanya komponen yang haus dan, terima kasih khusus kepada bentuknya, mengurangkan haba penghantaran ke hab dan galas, memanjangkan ketahanan semua komponen.
Cakera brek CO CAST
Cakera CO-CAST
Menyerlah untuk proses co casing yang menggabungkan dua bahan berbeza: permukaan brek adalah besi tuang khas dan hab dalam besi tuang grafit sferoid dengan rintangan mekanikal yang unggul. Ini membolehkan pengembangan dan pengecutan jejari permukaan brek semasa penyejukan, dengan penyingkiran bintik panas yang seterusnya boleh menyebabkan tekanan dan kemungkinan retak pada permukaan brek.
Hasil akhirnya ialah cakera yang digabungkan dengan pad brek Brembo menawarkan rintangan mekanikal yang lebih tinggi dan ketahanan daripada cakera integral biasa
Bahan yang dipatenkan dan sistem pengudaraan
Untuk rangkaian cakera untuk kenderaan berat, Brembo telah membangunkan bahan khusus, yang apabila digabungkan dengan sistem penyejukan yang dipatenkan membolehkan pengurangan suhu operasi, peningkatan rintangan kepada retak haba dan pengurangan berat cakera.

Ini bermakna ketahanan cakera dan pad brek yang lebih tahan lama, penggunaan dan tahap pelepasan yang dikurangkan serta brek yang lebih selamat.
Perincian cakera brek kenderaan komersial Brembo Prime
 
 
Dasar Privasi">