Brembo Beyond EV Kit

Penyelesaian untuk kenderaan elektrik

Rintangan kakisan, operasi yang lebih senyap dan ketahanan yang lebih baik membezakan rangkaian cakera dan pad brek baharu untuk Aftermarket yang dikhususkan untuk semua kereta elektrik

Brembo mempersembahkan penyelesaian baharunya untuk profesional brek, khusus untuk kenderaan elektrik: Beyond EV Kit eksklusif, keluarga baharu cakera dengan ciri khas salutan pelindung dan pad brek inovatif yang menambah rangkaian produk Brembo khusus untuk pemandu yang memerlukan penjagaan kenderaan. Penyelesaian terkini oleh Brembo diperoleh secara langsung daripada pengetahuan dan pengalaman jenama dalam OE dan telah direka khusus untuk menggabungkan kesan alam sekitar yang lebih kecil dengan prestasi dan keselamatan maksimum, terima kasih kepada bahan inovatif dan teknologi generasi terkini yang digunakan semasa proses pembangunan.
Dikhususkan untuk kenderaan elektrik
Kenderaan elektrik menonjol kerana keupayaan pembrekan regeneratifnya, yang menggunakan motor elektrik sebagai brek. Akibatnya, banyak tindakan brek yang dilakukan semasa memandu sebenarnya dilakukan oleh motor elektrik itu sendiri, yang diterjemahkan kepada pengurangan penggunaan sistem brek hidraulik tradisional.

Lama kelamaan, ini boleh menyebabkan hakisan berbahaya pada komponen geseran sistem brek, menjejaskan bukan sahaja ketahanan tetapi juga prestasi dan penggunaan yang selamat.

Atas sebab ini, dan disebabkan oleh ciri khusus kenderaan elektrik bateri (BEV), brek 
kenderaan elektrik perlu memenuhi beberapa siri keperluan penting: rintangan kakisan, operasi senyap, reka bentuk ringan dan tork sisa yang dikurangkan.
 
Ilustrasi sistem pembrekan pada kenderaan elektrik
Reka bentuk yang luar biasa, 
prestasi yang tahan lama
Brembo ialah pengeluar sistem brek pertama yang, selain menghasilkan pad brek khusus yang dikhususkan untuk kereta elektrik, menawarkan penyelesaian lengkap yang turut menyertakan cakera dengan rawatan antikarat baharu pada permukaan brek, yang tahan ujian masa, walaupun berhadapan dengan kehausan biasa pad brek daripada kit Brembo EV. Komponen baharu adalah lebih senyap dan tahan terhadap pengoksidaan, menawarkan ketahanan yang lebih baik, dengan faedah yang jelas dari segi kemampanan. Rawatan perlindungan pada cakera dan pad brek bergalvani membantu mencegah kakisan keseluruhan kit dan menambahkan kilauan yang cemerlang untuk sistem brek yang digayakan lebih menarik, manakala bahan geseran bebas tembaga mengurangkan penghasilan habuk dan meningkatkan keselesaan brek.

Hasil akhirnya ialah sistem brek yang menjamin prestasi cekap dan perlindungan daripada karat melebihi 100,000 km walaupun dalam keadaan penggunaan yang paling sukar.
Kit baharu Brembo Beyond EV
Penyelesaian baharu Brembo untuk kenderaan elektrik akan meliputi kenderaan elektrik paling popular (BEV e PHEV) di pasaran  global, termasuk: the Nissan Leaf, Tesla Model 3 / S / X / Y, Nissan E-NV200, VW E-Golf, Audi Q2 E-tron, Hyundai Ioniq, BMW i3, Kia Soul Ev, Renault Zoe / Kangoo Z.E, NIO ES6 / ES8, Xpeng P7, Ford Mustang Mach-E dan Polestar 1 / 2
Kit pad brek dan cakera Brembo Beyond EV Kit
Dasar Privasi">