Brzdové destičky Xtra: věci, které možná nevíte

Možná jste už o tom slyšeli, ale možná ještě nevíte všechno.
Například: věděli jste, že brzdové destičky Xtra je možné nasadit i se standardními brzdovými kotouči?
 
Objevte více: přečtení vám zabere pouze 1 a půl minuty!
 
Dokonalý pár: Destičky Xtra a kotouče Max
Možná to už víte, ale proč jsou destičky Xtra ideálním partnerem pro kotouče Max a Xtra? Produktový manažer skupiny Brembo, Stefano Previtali, vysvětluje: „Brzdové destičky Xtra jsou vyrobeny ze speciální směsi BRM X L01, která je navržena tak, aby zlepšila vlastnosti výkonných brzdových kotoučů v Aftermarket sortimentu Xtra a Max. Optimalizují svoji úroveň výkonu a pocit z pedálu, jakož i úroveň pohodlí a životnost.
 
Vynikající výkon ...
Koeficient tření brzdových destiček Xtra je stabilní za všech podmínek použití, a to díky rovnoměrnému rozložení teploty a tlaku, které zabraňuje vzniku horkých míst na brzdné ploše, a tím zabraňuje vibracím. Jsou vynikají také díky své dokonalé modulaci reakce pedálu, která nabízí úplnou kontrolu nad brzděním a bezkonkurenční výkon pro spokojenost s jízdou.
 
... bez kompromisů v oblasti pohodlí a bezpečnosti
Bylo prokázáno, že směs BRM X L01 nejen zlepšuje výkon při používání, ale také zajišťuje maximální úroveň pohodlí, díky čemuž je vynikající i při nejintenzivnějším použití. 
Udržení konstantní úrovně výkonu během cyklů vysoké teploty a následných studených cyklů je navíc nejlepší zárukou stálého a bezpečného brzdného výkonu.
 
Zaběhnutí je důležité!
Stejně jako u všech komponentů brzdové soustavy, i zde je důležité, aby byly brzdové destičky Brembo Xtra správně zaběhnuté. Na prvních 200 - 300 km doporučujeme brzdit postupně, vyhýbejte se prudkému a náhlému brzdění, protože by to mohlo narušit dokonalé lícování mezi brzdovým kotoučem a destičkou.
 
Lze je namontovat i se standardními kotouči, což poskytuje výhodu ve srovnání se standardní destičkou.
Brzdové destičky Xtra lze použít i se standardními kotouči se standardní brzdnou plochou (bez otvorů nebo drážek). V takovém případě zaručují vyšší součinitel tření než standardní směs, přičemž si zachovávají vynikající úroveň komfortu a ujetých kilometrů za všech jízdních podmínek. Jak zdůrazňuje Stefano Previtali: „Měli bychom pamatovat na to, že brzdové destičky Xtra jsou výsledkem zkušeností společnosti Brembo se sportovními a vysoce výkonnými vozidly, pro které jsou komfort a vynikající výkon nezbytné“.
 
Nejsou vhodné pro použití na trati, ani příležitostné.
Brzdové destičky Xtra a kotouče Max a Xtra byly vyvinuty a testovány na výkonnostní použití, ale výlučně na cestě. Pro použití na závodní dráze nabízí společnost Brembo ve své řadě High Performance produkty určené pro toto konkrétní použití, které uspokojí všechna očekávání řidiče.
 
Ukázat destičky Xtra a kotouče Max a Xtra

Je ještě něco, na co se chcete zeptat?

Kontaktujte tým technické podpory Brembo. Naši technici se vám ozvou co nejdříve!
Návrat na seznam
Jak si vybrat správný výrobek
Přečtěte si následující článek
Jaká je ta správná brzdová kapalina pro mé auto?
Zásady ochrany osobních údajů">