Garis panduan untuk penyenggaraan

Ketebalan cakera brek minimum

Anda perlu tahu had haus cakera brek anda, untuk mengelakkan apa-apa kerosakan dan pecah. Bagaimanakah anda mengukur nilai ini?

Penyenggaraan kaliper brek mengapakah penyenggaraan itu sangat penting?

Brek yang bising tidak selalunya disebabkan oleh pad dan cakera brek yang rosak. Ia biasanya cukup untuk menjalankan penyenggaraan kaliper brek yang sewajarnya untuk memulihkan isu: mari kita ketahui caranya.

Tork pengetatan

Operasi sistem pembrekan yang betul bergantung secara langsung pada tork pengetatan rodanya.

Pad Brek Berarah

Pad brek berarah Brembo telah dicipta untuk mempertingkatkan keselesaan sistem pembrekan, jadi sekiranya dipasang di sisi yang salah, boleh mengurangkan prestasi sistem.

Cakera brek berarah

Cakera Brembo Xtra adalah tidak berarah. Corak lubangnya tidak mempunyai arah mandatori putaran kerana ia direka khusus untuk berfungsi dengan betul dan memberi prestasi dan keselesaan yang betul-betul sama tanpa mengira sisi kenderaan apabila cakera itu dilekapkan.

Keseimbangan cakera brek

Jika anda melihat takuk sedalam kira-kira 2 mm pada cakera Brembo yang anda beli, jangan risau perkara itu kerana itu bukan kerosakan.

Bunyi dan getaran

Seperti geseran, bunyi kiut yang datang dari sistem pembrekan kerap kali bukan disebabkan oleh sebarang kerosakan atau komponen baharu yang berkualiti rendah.

Diagram pemasangan

Muat turun dokumen pemasangan untuk produk yang anda mahu dan akses semua arahan untuk memasang dan meleraikannya dengan betul.

Penunjuk dan penetapan

Cakera pad dan brek yang dikeluarkan ialah sumber maklumatyang penting: keadaan permukaan pembrekan, warna dan aspek sangat penting untuk diperiksa dengan teliti untuk mengenal pasti kerosakan yang menghalang operasi satu atau beberapa komponen (kaliper, pad, galas).

Dasar Privasi">