Alatan teknikal, bahan dikhususkan

Instrumen teknikal ditawarkan secara eksklusif kepada profesional Aftermarket (Selepas Pasaran)

Brembo Expert
Alatan teknikal yang dikhususkan kepada profesional Brembo Expert membolehkan kenderaan untuk dibaiki dan berfungsi semula di jalan raya dengan selamat.
Dikhususkan untuk profesional Brembo Expert, alatan teknikal membolehkan anda untuk mengendalikan dengan keselamatan yang lebih baik dari tarikh pemeriksaan terdahulu sebelum kenderaan berfungsi sepenuhnya di jalan raya: terutama sekali, anda boleh memeriksa ayunan permukaan pembrekan bagi cakera baharu dan pilih tork pengetatan yang betul. Selain sistem pelepas universal yang disediakan untuk berfungsi pada kenderaan yang dipasang dengan sistem kedudukan meletak kereta yang tertentu.
Kit metrologi yang terdiri daripada Mikrometer Centesimal, Pembanding Centesimal dengan jam dan Tapak Magnetik
Kit metrologi
Kit tersebut membolehkan ayunan permukaan pembrekan bagi cakera baharu untuk diukur dengan ketepatan maksimum: jika nilainya adalah lebih tinggi daripada yang ditentukan oleh pengeluar selepas beberapa ribu kilometer, getaran boleh berlaku semasa membrek, yang mungkin menjejaskan pengendalian sistem yang betul.
Brembo Open Brake: alat untuk melepaskan sistem brek
Brek terbuka Brembo
Pada kenderaan yang dipasang dengan brek meletak kereta elektronik EPB atau sistem elektrohidraulik SBC, sistem pembrekannya mengunci apabila enjinnya dimatikan, menjadikannya mustahil untuk menjalankan penyenggaraan atau pembaikan tanpa sistem pelepas yang disediakan oleh pengeluar. Brek Terbuka Brembo membolehkan anda untuk mengendalikan dengan menggunakan satu instrumen DPS-300.
Jadual tork pengetatan
Tork pengetatan
Pengetatan yang mencukupi bagi roda hendaklah dijalankan dengan menetapkan tork khusus pada perengkuh tork, secara umum dinyatakan dalam buku panduan penyenggaraan kenderaan; apa-apa yang kurang daripada nilai optimum akan menyebabkan risiko keselamatan yang tinggi. Brembo menyediakan jadual ringkasan nilai yang perlu digunakan.
Penggunaan logo Brembo Expert hanya dibenarkan selepas mendapatkan kebenaran terlebih dahulu daripada Jabatan Komunikasi Brembo yang, dalam apa-apa keadaan, berhak untuk meminta dikeluarkan pada bila-bila masa.
Dasar Privasi">