Logo Brembo Upgrade

Fékbetétek

Racing

Cluster Racing

Maximális súrlódás és nulla fading

Z04 és Z03 motorkerékpár fékbetét pár
A fékbetét a legkisebb szilárd részegység a fékrendszerben, de a terhelésnek leginkább kitett részek egyike, ezért létfontosságú a megfelelő összetétel kiválasztása, különösen ha egyszerre több száz mérföldet és évente több tízezer mérföldet szokott megtenni.
 
A szinterezett Brembo Z04 fékbetéteket általában acél féktárcsákon használják a Superbike világbajnokságon. Ezek különleges összetevőkből állnak, amelyeket ragasztómentes szinterezési eljárással préselnek össze.
Teljesítmény grafikon a Z04 fékbetétekhez
Z04 fékbetétek
Ezek valódi gyári fékbetétek, és a legnépszerűbb közúti használatra engedélyezett szupersport motorkerékpárokhoz is elérhetők. A felhasznált összetevők miatt a súrlódási együttható már 50 °C-on is nagyobb, mint 0,8, és nem esik e küszöb alá 400 °C hőmérséklet eléréséig.
 
A kiindulási keverékhez adott kenőanyagok egyenletes, sima fékezést biztosítanak még magas féktárcsa hőmérséklet esetén is. Ez kevésbé valószínűvé teszi a fading jelenséget, azaz a fékezési hatékonyság elvesztését. A dörzsanyagok a súrlódási szintet is magasan tartják azáltal, hogy tisztán tartják a tárcsákat és eltávolítják a lerakódásokat a fékező felületről.
Teljesítmény grafikon a Z03 fékbetétekhez
Z03 fékbetétek
A másik két szinterezett fékbetét a versenyzés világában szerzett Brembo tapasztalatokból származik.
 A Z03 a Z04 egy változata, és az Endurance világbajnokság legjobb csapatainak kedvence, mivel a csökkentett kopás, a könnyű beállás és a rendkívüli tartósság miatt, a 8, 12 és akár 24 órás versenyekhez is ideális.
H38 motorkerékpár fékbetét pár
H38 fékbetétek
A H38 fékbetét ezzel szemben a hátsó féknyeregnél használható, és kiváló teljesítményt biztosít magas környezeti hőmérsékleten és hideg időben. Ez csökkenti a kopást és egyenletes teljesítményt biztosít az elhasználódásig.
Az olyan versenypálya rajongók számára, akik versenypályán és közúton is használják motorkerékpárjaikat, a Brembo kifejlesztette az új Z10 modellt a korábbi fékbetétekhez képest belépő szintű keverékkel, amivel csökkentek a költségek és elérhetővé vált a legnépszerűbb szupersport motorkerékpárokhoz.
Adatvédelem">