Brembo Xtra Féktárcsa

Bajnokoknak kijáró biztonság

  
Megbízhatóság és megnyerő design
Az új Brembo Xtra féktárcsacsalád megkülönböztető jegye az a speciális furat, amely bármilyen fékezési körülmények között egyesíti a megnyerő esztétikai hatást a hatékony és kimagasló teljesítménnyel. Az autógyártókkal és a versenyzőkkel közösen szerzett tapasztalatok alapján a K+F részleg által kifejlesztett Brembo Xtra termékcsalád legfőbb jellemzője a fékezési felületen kialakított furatok, melyek jelentősen javítják a rendszer teljesítményét. Az UV festés által kiemelt sportos kinézeten túl a Brembo Xtra maximális megbízhatóságot garantál, mind az ellenállás, mind a hatékonyság, mind pedig a biztonság tekintetében.
Mindenkinek a maga Xtra-ja!
Ahhoz, hogy a termék hatékony és biztonságos is legyen, a tervezési szakaszban a Brembo technikusai tanulmányozták az egyes furatok számát, méretét, alakját és helyzetét a termékcsalád minden speciális féktárcsája esetén. Az így megtervezett Brembo Xtra féktárcsák átmentek a dinamikus tesztpadon és a közúton végzett teszteken is.
Kompakt, közép kategóriás, Coupé és szabadidő autók, csak hogy néhányat említsünk a Brembo Xtra termékcsalád lehetséges alkalmazásai közül. Az eredmény a piacon fellelhető legtejesebb és legmodernebb sporttárcsa-termékcsalád.
Xtra teljesítmények
A betét tisztítása és megújulása
A furatok olyan kaparó hatást eredményeznek, amely megtisztítja a fékbetét felületét a veszélyes anyaglerakódásoktól, így elkerülhetővé válik, hogy a tárcsa kopásából adódó kis vasrészecskék letapadjanak a betét súrlódási anyagára.
Teljesítmény nedves felületen
A furatok lehetővé teszik a fékezési felültre lerakódó vízfátyol megszakadását. Vizes úton történő vezetés esetén a rendszer megfelelő hatékonysággal reagál, már az első fékezés alkalmával is.
A fékrendszer hűtése
A furatok jobb légáramlást tesznek lehetővé, melynek köszönhetően javul a hőeloszlási hatás és az ezzel összefüggő hatékonyság.
Rövid reakcióidő és csökkenő fading
Grip
A féktárcsán található furatok garantálják a magas szintű tapadást és a hatékony és gyors reagálást.

A magas súrlódási együtthatónak köszönhetően a furatok felülete optimális hatékonyságot garantál, főleg a fékezés kezdeti szakaszában.
Maximális súrlódás magas hőmérsékleten is
Magas hőmérsékleteken a fékbetétet alkotó gyanták égésekor gáz fejlődik, ami kiválthatja a fading hatást, ez pedig csökkenti a betét és a tárcsa közti súrlódást. A furatok elősegítik a gázok gyors távozását és a stabil viselkedést nagyon magas hőmérsékleten is.
Figyelem! Néhány fokozott igénybevételű alkalmazás esetében a Brembo Xtra féktárcsákon „vak furatok” találhatók a hagyományos furatok helyett, amelyek ugyanazokat az előnyöket kínálják, mint a szabványos furatok, de nagyobb ellenállást biztosítanak a tárcsa számára a használat közben fellépő hőmechanikai stresszel szemben.
Más esetekben pedig különleges anyagokat használunk a hőelvezető képesség és a mechanikai ellenállás javítása érdekében, így garantálva az optimális teljesítményt és a maximális biztonságot.
Egymásnak teremtették őket
Az Xtra fékbetétek tökéletes párjai a Max és Xtra féktárcsáknak.
Kiváló teljesítményt nyújtanak, garantálják a fékhatás teljes uralmát, és teljes mértékben visszaadják a sportos vezetés élményét.

Több mint 30-féle összetevőjével a BRM X L01 különleges keverék legfőbb jellemzője a magas súrlódási együttható, ami határozottabb és stabilabb fékezést tesz lehetővé, mind magas, mind pedig alacsony hőmérsékleten. Mindemellett kényelmesebb vezetést és jobb pedálkezelést garantál, ugyanakkor nem veszélyezteti a termék élettartamát.
Pastiglie Xtra
Adatvédelem">