Kétrészes féktárcsák

Az egyedi kínálat presztízsautók számára

Minőség és innováció: az eredeti felszerelések tapasztalataitól az utángyártottig

A legrangosabb autógyártók csúcskategóriás eredeti felszereléseinek szállítójaként mindig referenciapontként szolgáló Brembo ezt a gyártási tapasztalatot természetesen tovább adja az utángyártott termékek piacának legegyedülállóbb termékeivel, beleértve a Composite, Floating, Co-cast, Lightweight és Dual Cast féktárcsákat.
Minden esetben az olyan legjobban teljesítő műszaki megoldások jelennek meg a piacon, mint a következők:
  • speciális öntöttvas
  • borda vagy irányított szellőzés
  • furatolt és/vagy hornyolt fékfelület
     
Ezeknek a technológiai megoldásoknak köszönhetően a Brembo extrém körülmények között is garantálja a legmagasabb teljesítményt, a tárcsák nagyobb ellenállását, az optimális kényelmet vezetés közben, és a fékrendszer súlycsökkentését. A választék lefedi a legjelentősebb autógyártók prémium modelljeit.
 
Kétrészes féktárcsák

Műszaki jellemzők

Műszaki jellemzők A jármű súlyának és a rugózatlan tömegek csökkentése az elmúlt években az autógyártók egyik elsődleges célja volt, hogy megfeleljenek a nagyobb fogyasztáscsökkentési és károsanyagkibocsátás csökkentési igényeknek.
 
A Composite, Floating és Dual Cast féktárcsák alumínium harangja, valamint a Co-cast és Lightweight féktárcsák acélharangja 15 - 30% közötti súlycsökkentést tesz lehetővé egy azonos méretű integrál féktárcsához képest.
 
A jármű tömegéhez képest ez a csökkenés marginálisnak tűnhet. Valójában azonban jelentős hatással van az autó fogyasztására, menetteljesítményére és kezelhetőségére, mivel a féktárcsa a jármű rugózatlan tömegének része.
Dischi flottanti e composti

Úszó féktárcsák 

Az úszó féktárcsák választékát 26 kódszám képezi, amelyek közvetlenül a Brembo OE gyártásából származnak. A választék lefedi az olyan leginkább exkluzív és legnagyobb teljesítményű alkalmazásokat, amelyek jelentős teljesítményű fékrendszert igényelnek, amit csak a Brembo sportversenyeken szerzett tapasztalata garantálhat.

Az úszó féktárcsák alumínium harangot kaptak, ami biztosítja a rugózatlan tömegek jelentős csökkentését, és pozitív hatással van a kényelemre, a kezelhetőségre és a fogyasztásra/károsanyag-kibocsátásra. A rendszer teljesítményére ezen felül előnyös a tárcsaagy és a különleges vasöntvényből készült fékfelület egyesítése perselyek vagy rögzítőhüvelyek segítségével. Ily módon a hőmérsékleti stressznek kitett két részegység rugalmasan tud tágulni, meggátolva a féktárcsa deformációját és repedések megjelenését túlmelegedés esetén.
Dischi composti
KOMPOZIT FÉKTÁRCSÁK
Az eredeti féktárcsával tökéletesen csereszabatos kompozit BMW féktárcsa választék a különleges öntöttvas fékfelülethez acélcsapok segítségével csatolt alumínium haranggal készül.
Ezt a technológiai megoldást használja a BMW kínálat minden újabb és nagyteljesítményű alkalmazása, és jelenleg több mint 50 különböző hivatkozás alkotja.
Dischi Co-cast
CO-CAST FÉKTÁRCSÁK
A legújabb prémium Mercedes alkalmazásoknál használt megoldás – amelyeknél a Brembo már gyári beszállító – a co-cast féktárcsát egy olyan acélharang alkotja, amelyet egybeöntéssel rögzítenek a magas széntartalmú öntöttvas fékcsíkhoz.

Ez a technológia a fékrendszer nagy teljesítőképességének biztosításán túl akár 15%-kal csökkenti a féktárcsa súlyát, amiből a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkenése és a vezetési kezelhetőség javulása következik.

A Brembo Co-cast féktárcsa, azon túl, hogy tökéletesen csereszabatos az eredeti féktárcsával, sikeresen megfelelt a legszigorúbb fékpadi teszteken, és az ECE-R90 szabványnak megfelelő homologizációt kapott.
Dischi Lightweight

Lightweight féktárcsák

A lightweight féktárcsa a Brembo választék egyik újdonsága az utolsó generációs Jaguar Land Rover sorozat leginkább exkluzív modelljei számára a dedikált alkatrész piacon. 
Az OE gyártással megegyező üzemben, és ugyanazon a gyártósoron készülő féktárcsát egy magas széntartalmú öntöttvas fékezési felület és egy acél harang alkotja, amelyeket mechanikus interferencia köt össze.

Ezek a műszaki jellemzők lehetővé teszik a súly akár 15%-os csökkentését az azonos méretű kiegészítő ellenoldali részhez viszonyítva. Miután a féktárcsa a jármű rugózatlan tömegének részét képezi, annak súlycsökkenése a jármű úttartásának javulását eredményezi, és csökken a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás az autónál.

A Lightweight féktárcsák csak az EU-n belül lesznek elérhetők, beleértve az Egyesült Királyságot, Svájcot, Izlandot, Norvégiát és Liechtensteint.
 
Dischi Dual cast
DUAL CAST FÉKTÁRCSÁK
A dual cast féktárcsa egy újabb exkluzív Brembo megoldás az alkatrészpiac számára, és az Audi, Alfa Romeo, Aston Martin, Maserati és Mercedes AMG választék legsportosabb modelljeihez elérhető. 
Az ilyen típusú féktárcsa egyik alapvető jellemzője az öntöttvas fékezési felület és az alumínium harang, amelyek egyesítik az öntöttvas magas hőmérsékleti viselkedését és az alumínium kis súlyát jelentő előnyöket. 

A féktárcsa akár 30%-os súlycsökkenést jelent (egy azonos méretű teljes féktárcsához képest), ami jelentős csökkentéshez vezet úgy a fogyasztás, mint a károsanyag-kibocsátás terén. A Brembo megoldása csökkenti az állandó hőmérsékleti deformációkat is (akár 70%-kal), javítja a menetdinamikát és csökkenti a fennmaradó nyomatékot és a rezgéseket.
Adatvédelem">