Logo Brembo Upgrade

Fék és tengelykapcsoló

főfékhengerek

Cluster Road

Páratlan, szabályozható fékerő a kiváló reakciókészségért

A Brembo a radiális főfékhengerek és az állítható karok széles választékát kínálja, amiket az eredeti rendszer cseréjére és fejlesztésére terveztek. A Brembo Racing és UPGRADE főfékhengerek a legmodernebb eljárásokkal és folyamatokkal készültek a kiváló működés és teljesítmény érdekében. A Brembo Racing és az UPGRADE fék és tengelykapcsoló főfékhenger két – Radial és Radial RCS – változatban kapható, mindkettő könnyen alkalmazható az összes legnépszerűbb márkára, beleértve a japán és európai maxisport motorkerékpárokat, egyedi motorkerékpárokat, Café Racer és terep motorkerékpárokat.
 
 
Az eredet
A Brembo radiális főfékhenger jobban reagál, így minden körülmények között szabályozhatóbb fékerőt biztosít. Az eredmény egy kiváló lineáris átmenet a motoros által a karra kifejtett erő és a fékhatás között, ami egyedüli és utánozhatatlan fékezési érzést eredményez. A kovácsolt és CNC gépekkel megmunkált vagy öntvényből esztergált alumínium ötvözet főfékhenger házak a maximális technológia és teljesítmény elérésért célozzák.
A kikészítéshez a MotoGP és Superbike versenyeknél általában használt eloxált felületkezelés szolgál. A Brembo radiális főfékhengerek különböző dugattyú átmérőkkel és kar kiegyenlítéssel érhetők el, hogy megfeleljenek a motoros személyre szabott megoldási igényeinek.
A karok STD és összecsukható változatokban és különböző hosszúságokban is elérhetők a legjobb kezelhetőség érdekében.
Brembo RCS radiális főfékhengerek
RCS Radial
Közút vagy verseny, mindig a legjobb érzés
A Brembo RCS radiális főfékhengerrel erőteljes vagy fokozatos fékezést választhat az útviszonyoknak és az időjárásnak, az érzékenységének és a motorkerékpár érzésének megfelelően. Ennek a szabadalmaztatott főfékhengernek az innovatív beállítórendszere, amely közvetlenül a MotoGP-ben használt változatból származik, azt jelenti, hogy ugyanaz a főfékhenger a legigényesebb motorosok számára is különböző felhasználási területeken alkalmazható. A Brembo RCS radiális főfékhenger, amely pontosan a MotoGP és Superbike technológia átvételére jött létre és a motorkerékpár rajongók számára mindenhol elérhető, műszaki tartalom és stílus tekintetében a nagyteljesítményű fék részegységek következő határát jelenti.
Az RCS rendszer egy olyan beállítóval rendelkezik, amellyel a kar eltolása 18 vagy 20 mm-re állítható, és elérhető az ideális érzés a motoros és a motorkerékpár között. Az eltolás változtatásával a fékrendszer érzékenyebbé és gyorsabbá(20 mm) vagy fokozatosabbá (18 mm) tehető. A konfiguráció nagyon gyorsan megváltoztatható. A bütyökrendszerrel (piros 18 mm-es, fekete 20 mm-es) mindössze egy csavarhúzó szükséges a főfékhenger eltolás beállításához a vezetőkar elején található beállító 180°-os elforgatásával. Ez egy eltérő fékerő elosztást eredményez, ami nem változtatja meg a tiszta teljesítményt.
Az RCS főhengerek dugattyúja, tömítései és nyomórúdja megegyezik a szinte minden MotoGP és Superbike bajnok által használt főhengerrel, amelyeket nagyon szigorú megmunkálási tűrések és kiváló simaság jellemez.
Az RCS radiális főfékhenger két változatban kapható, 19 mm vagy 15 mm átmérőjű dugattyúval. A 19RCS kivitelt 4 dugattyús, nem úszó, ikertárcsás rendszereknél kell használni, míg a 15RCS változat egy- vagy ikertárcsás rendszereknél, 4 dugattyús, úszó nyerges féknyergekkel használható. Egy egyedi mikrokapcsoló gondoskodik a féklámpa bekapcsolásáról a fékfőhenger közúti használatánál.
RCS RÖVIDLÖKETŰ, az evolúció
Az RCS CORSACORTA a radiális főfékhenger koncepció további evolúciója, amely számos innovációt ötvöz a MotoGP-ben használt főfékhengereknél megvalósított műszaki megoldásokkal. A fő újítás a fék harapási pont helyzetének adaptálása a tökéletes vezetési érzés elérése érdekében, a főfékhenger tetején található könnyen elérhető választókapcsoló segítségével.
A választó egy bütyök segítségével három különböző érzéstérkép egyikére állítható be:
NORMÁL térkép - ez az N betűvel jelölt beállítás fokozatosabb kezdeti fázist biztosít, és alkalmas városi forgalomban történő vezetésre vagy alacsony tapadási körülmények közötti fékezésre.
SPORT térkép - az S betűvel jelölt beállítás lerövidíti a kezdeti fázist az N beállításhoz képest a dinamikusabb reakció és a sportosabb vezetés érdekében.
VERSENY térkép - ez az R betűvel jelölt beállítás még jobban lerövidíti a kezdeti fázist a MotoGP-ben használt főfékhengerek minimum szintjére. Ez a harmadik térkép a versenyvezetési stílushoz ideális.
Brembo RCS RÖVIDLÖKETŰ főfékhenger pár
Red Dot Termékdíj 2019 logó
Tapasztalat és szakértelem, hogy azonnal a lényegre térjünk
A Brembo 19RCS RÖVIDLÖKETŰ radiális főfékhenger elnyerte a Red Dot díjat a kiváló tervezési minőségért: Terméktervezés 2019.
A Red Dot díj: A Terméktervezés a világ egyik legjelentősebb tervezési versenye. 2019-ben 55 ország mérnökei és gyártói vettek részt a versenyben több mint 5500 termékkel. A különböző hátterű szakértőkből álló nemzetközi testület több mint 60 éve ülésezik, hogy kiválassza az év legjobb projektjeit. A több napig tartó kiválasztási folyamat során tesztelik a termékeket, megbeszélik, végül a benyújtott projektek tervezési minősége alapján megegyeznek. A „Jó dizájn és innováció keresése” mottóhoz híven rangsoruk olyan kritériumokra összpontosít, mint az innováció, a funkcionalitás, a formai minőség, a hosszú élettartam és az ergonómia.
A Brembo RCS RÖVIDLÖKETŰ főfékhenger beállításainak magyarázó diagramja
RCS CORSA CORTA RR
The Brembo RCS CORSA CORTA range is being expanded with the introduction of the RR - Race Replica available in two versions for brake and clutch. Carved from a billet, like the master cylinders used in MotoGP and SBK, the RCS Corsa Corta RR has been stylistically modified to make it lighter and even more similar to the racing versions. 
 
The hard black oxidised surface finish confers considerable wear resistance and smoothness to the components of the master cylinder body. The float and seals are the same as those used in MotoGP, like the bleeding and feeding system seats, which are inclined at an angle of more than 30° for easier bleeding of the master cylinder.
 
The lever shape has been modified and retains the key feature for which it is famous among enthusiasts of allowing the rider to adapt the position of the braking bite point to achieve the perfect riding feeling using a selector located on the top of the master cylinder. Three different feeling maps are available (Normal, Sport, Race).
 
The new RCS Corsa Corta RR features the newly introduced Brembo logo with smoother, more rounded shapes that appeal to the digital native generation.
 
The RCS Corsa Corta RR brake won the Red Dot 2023 award.
 
Application List available soon.
Explanatory diagram of the adjustments of the Brembo RCS CORSA CORTA brake master cylinder 
Adatvédelem">