Logo Brembo Upgrade

Féknyergek

Könnyű és gyönyörű

Cluster Road

Menő megjelenés és mindennapi vezetési öröm

A legális közúti motorkerékpárok féknyergei évtizedekig mind egyformák voltak, minimális alak és méret különbséggel. A Brembo cégre hárult a feladat, hogy felrázza a status quo-t, a versenyzésből származó know-how-nak köszönhetően: egyre kisebb féknyergek, jellegzetes tulajdonságokkal, amelyek mégis kiváló teljesítményt biztosítanak. A Brembo UPGRADE féknyergeket nem lehet összetéveszteni más márkákéval, és nem csak a nagy betűkkel megjelenített logó miatt. Úgy tervezték azokat, hogy tetszetősek legyenek a szemnek, de a mindennapi motorozást is élvezetesebbé tegyék. A forma és az anyag kéz a kézben járhatnak. Csak akarni kell.
A féknyereg kulcselemei mindig is a könnyedség és merevség voltak, mert a rugózatlan tömeg az, ami befolyásolja a fékezést, de az irányváltásokat és a gyorsulást is. Soha nem volt könnyű ezeknek az értékeknek a tökéletes egyesítése, de a Brembo megtette, majd felülmúlta.
Stylema motorkerékpár féknyereg
Stylema féknyergek
Amellett, hogy a korábbi, azonos merevségű modellekhez képest 9%-kal könnyebb féknyereg testtel rendelkezik, a Stylema az idő múlásával összehasonlíthatatlan és állandó teljesítményt biztosít: az átlagos súrlódási együttható 11%-kal nőtt az új anyagból készült fékbetétnek köszönhetően.
A tanulmányi forma – a központi híd innovatív kimenetén keresztül – 10%-ra csökkentette a fékfolyadék hőmérsékletét, biztosítva, hogy a hatásfok az idő múlásával változatlan maradjon. A Stylema stílusjegyei amellett, hogy biztosítják a funkcionalitást, illeszkednek a szupersport motorkerékpárok vonalaihoz.

Az alternatívák
A megnövelt teljesítményt és biztonságot a többi Brembo UPGRADE 4 dugattyús, alumíniumból készült monoblokk első féknyereg is garantálja. Annak ellenére, hogy a Brembo 50. évfordulójára készült, a 30 mm-es dugattyúkkal szerelt M-50 ma is a kategória élén áll súly és merevség tekintetében, mint ahogy az M-4 is, ami valamivel nagyobb súlyú, mert 34 mm-es dugattyúkat alkalmaz.
GP motorkerékpár féknyereg
GP féknyergek
Grand Prix teljesítményszint és egyenletes teljesítmény
De ha egy legális közúti motorkerékpárt vezet, és ugyanakkor a MotoGP-ről álmodik, nem engedheti meg magának, hogy kihagyja a GP4-MS modellt. Ezt a premier osztályban kifejlesztett féknyereg ihlette, átírja a közúti féknyergekre vonatkozó szabályokat, szinte megegyezik a világ legfontosabb versenyein használt féknyergek teljesítményével.

GP4-MS
A MotoGP-ben használt Brembo féknyergekhez hasonlóan a GP4-MS modell tervezése is
topológiai optimalizálóval készült, és alumínium monoblokk tuskó megmunkálásával nyerjük. A magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás magasabb, mint az öntvénynél, ami nagyobb teljesítményt jelent.
A GP4-MS szintén nikkel felületkezeléssel rendelkezik verseny féknyergekkel, de kettős tömítést használ (az egyik a dugattyú belsejében, a másik pedig porvédőként), ami azt jelenti, hogy nincs szükség a verseny féknyergekre jellemző időszakos nagyjavításra.
 
 
P4-40C motorkerékpár féknyereg 
 
GP4-RS
A szabványos rendszer jelentős fejlesztését a GP4-RS kínálja. Ez is egy monoblokk, amelyet rendkívül összetett öntési technikával állítanak elő, és hűtőbordákkal körülvett dugattyúkkal rendelkezik. A radiális GP4-RB és GP4-RX féknyergek ehelyett két részből állnak, teljes egészében alumíniumötvözetből készült testtel és 4 dugattyúval. Hátra a GP2-CR és a GP2-SS modellt ajánljuk, mindkettő tuskóból készült két résszel és 2×34 mm-es dugattyúval. Mindkettő a könnyedség és a merevség jó kombinációját kínálja.
 
GP4-MS
 
GP4-MS (finned)
The Brembo GP4-MS caliper, born on the track for the road, brings together a structure carved from an aluminium billet and monobloc technology. The special process allows the use of stronger materials with better mechanical properties even under extreme operating conditions. The GP4-MS range is being expanded with a new version with 100 mm fixing.
 
The rib on the front section embraces four aluminium pistons, maximizing the rigidity of the system. A particularity is the introduction of ventilation fins on the outer casing to the benefit of better braking system heat exchange and improved cooling.
Application List available soon.
P4-40C Motorbike brake caliper
GP4-MOTOGP
GP4-MOTOGP
The GP4-MotoGP brake caliper, born from the track for the road, is perfectly suited to the needs of today's motorbikes and the most demanding track enthusiasts. 
Just like the Brembo calipers used by professional riders in MotoGP and SBK, this new monobloc caliper is carved from an aluminium billet, finned, with nickel-plating treatment and a new design. 
The GP4-MotoGP caliper is derived from the technology developed in MotoGP and exploits the diagonal sliding of the pads to boost braking torque with the same amount of force applied to the lever for unprecedented performance.
Particular attention was paid to the introduction of ventilation fins on the outer shell and new racing pistons, both of which improve heat exchange in the braking system and contribute to cooling. No less important is the eye-catching design of the most recent Brembo GP4-MotoGP caliper, further enhanced by a nickel surface finish that gives the caliper a brighter, smoother appearance.
Application List available soon.
Axiális féknyergek
hagyományos, de nem elavult
Azok viszont, akik ragaszkodnak az axiális féknyergekhez, a klasszikus P4-40C modellel találkozhatnak, amit négy, 30 és 34 mm közötti dugattyú átmérő, eloxált fekete felület, piros logó és 40 mm-es eltolás különböztet meg.

A P4-40C egyik alternatívája a P4-40R, amely szintén szinterezett fékbetétekkel és ugyanolyan számú dugattyúval és mérettel rendelkezik. A P2-RS84 és P2-CB84 viszont hátra kapható, öntött alumíniumból, mindegyik két 34 mm-es dugattyúval és 84 mm-es távolsággal.
Adatvédelem">