18 október 2018

2008–2018: 10 éves a brembo fékbetét

Az első Brembo utángyártott fékbetét 10. születésnapján érdemes visszatekinteni, mennyit is fejlődtünk az elmúlt 10 évben... a legszenvedélyesebb járművezetők kedvéért!

A nagyszerű történeteket párosan élhetjük át. A Brembo idén ünnepli az első utángyártott fékbetétje piacra dobásának tizedik évfordulóját; vállalatunk szeretné ezt a jelentős mérföldkövet az összes ügyfelének és a motorok iránti közös szenvedélyünknek szentelni. Az elmúlt évek során bejárt út valójában nem kizárólag a kutatás és fejlesztés iránti elkötelezettségből származik: alapvető fontosságú, hogy meghallgassuk azokat is, akik naponta használják a Brembo munkájának eredményét, mert így tudjuk növelni a termékválasztékunkat, a forgalmazási országok számát és a bevételünket. Ez a kapcsolat a bizalomra épül, ezért döntöttünk úgy 2008-ban, hogy kibővítjük termékkínálatunkat a pótalkatrészek piacára szánt termékekkel, és piacra dobjuk az első fékbetétet; ez a bizalmi kapcsolat a mai napig is szerves része termékeink fejlesztésének. 
 
 
2008: Megszületik az első Brembo fékbetét

Egy tartós kapcsolat alapja a következő szabály: először adni kell ahhoz, hogy kapjunk. Ezért a Brembo tíz évvel ezelőtt úgy döntött, hogy hagyományos féktárcsa-kínálatát kiegészítendő, új termékkel jelenik meg az utángyártott termékek piacán: az első Brembo fékbetéttel. A márka pozitív hírnevének és lelkes ügyfeleink korábbi évek során kiépített hálózatának köszönhetően a piac válasza meghaladta a várakozásokat; így értük el a Brembo üzletmenetére ma is jellemző növekedést. Az üzleti forgalom növekedése lehetővé tette számunkra, hogy új piacokon növeljük a féktárcsák és fékbetétek termelését és forgalmazását, és ennek az évről évre fokozódó bővülésnek köszönhetően ma már világszerte több mint nyolcvan országban vagyunk jelen. A tíz évnyi féktelen fejlődés (persze csak képletesen!) közben a Brembo tovább frissítette termékkínálatát, és féktárcsa-gyártóból mára már a fékrendszerek teljes értékű szakértőjévé vált. Fékbetétek, UV-technológiával bevont, sportos és kétrészes fékdobok és féktárcsák, fékpofák, fékdobok, fékhengerek és további hidraulikus alkatrészek, kenőanyagok és fékfolyadékok. Mindegyik alkatrész tökéletesen illeszkedik a fékrendszer többi eleméhez, így a vásárlók maximálisan kihasználhatják a Brembo termékekben rejlő lehetőségeket. Az egyre tapasztaltabb járművezetők igényeinek kielégítése érdekében a Brembo a minőségi fejlesztés és az élvonalbeli technikai részletek alkalmazásával innovatív megoldásokat dolgozott ki. 
 
Növekszik a termékválaszték, az üzlet és ... a szenvedély

Az elmúlt tíz évben nem csak a termékválaszték változott. A Brembóval együtt az autósok hozzáértése és szenvedélye is gyarapodott a kereken guruló világgal kapcsolatban. A Brembo ezért felismerte, hogy a bizalmi viszony további megszilárdításához az autósok felé kell fordulnia, akik egyre tájékozottabbak, egyre inkább érintettek, és fontos számukra a minőség, a biztonság, a kényelem és a teljesítmény. Ezért indítottuk el az úgynevezett „X-faktor” kutatást, amely alapján igyekeztünk beépíteni a termékbe a fejlesztési fázisban legjobbnak talált jellemzőket. Ebben a szegmensben az első lépéseket a Brembo Max rovátkolt féktárcsa bevezetésével tettük meg a 2000-es évek elején, illetve 2016-ban a Brembo Xtra furatos féktárcsával – ezt a két terméket olyan járművezetőknek szántuk, akik szeretik a sportos vezetést, kihasználva a kocsijuk teljesítményét, de ugyanakkor nem szeretnének lemondani a kényelemről és a biztonságos vezetésről sem.
 
 
 
2018: a Brembo Xtra fékbetéttel megérkezik az X faktor
 
Ügyfeleink megújult elvárásainak kielégítése érdekében a Brembo a 2018-as frankfurti Automechanika vásáron bemutatta a vadonatúj Brembo Xtra fékbetétet, amely tökéletesen kiegészíti az Xtra és Max sportos féktárcsákat. E három termék kombinációjából született az „X termékcsalád”, kifejezve azt a különleges tényezőt, amely több ezer kilométernyi útvizsgálattal, összehasonlító tesztekkel és a Brembo technikusok által végzett folyamatos kutatással értünk el. Az új fékbetét több mint 30 különböző összetevőből álló, speciális anyagból készül. Ez a keverék kiválóan alkalmas az Xtra és a Max féktárcsák teljesítményének növelésére mind a pedálkezelés, mind pedig a kényelem és az élettartam tekintetében, megőrizve közben a csendes fékezési jellemzőket. A nagy súrlódási együttható stabilabb és határozottabb fékezést tesz lehetővé minden hőmérsékleten anélkül, hogy befolyásolná a termék élettartamát és a féktárcsa kopását.
 
 
 
Az új Brembo Xtra fékbetétek 2019 első negyedévében kerülnek forgalomba.
Adatvédelem">