Pad brek

Setiap motosikal patut memiliki Brembo

Pad brek Brembo mewakili yang terbaik dari segi prestasi, keselesaan dan ketahanan.

Pad brek Brembo tersedia untuk lebih 6000 aplikasi, dengan pelbagai jenis sebatian, daripada resin organik kepada pad tersinter dan seramik karbon.
Brembo boleh memenuhi keperluan khusus semua jenis motosikal - daripada perlumbaan dan basikal jalanan ke bandar dan mesin luar jalan - dan memenuhi jangkaan setiap penunggang.
Pad Brembo Greenance: mari kita menuju ke masa depan yang lebih hijau
Pad Brembo Greenance dihasilkan dengan bahan lestari alam sekitar untuk produk mesra alam, dengan pengurangan pelepasan yang ketara.
Sebatian pad Greenance dibangunkan tanpa kuprum dan nikel, dan untuk sebatian seramik tanpa asbestos dan antimoni.
Sinter dan Carbon Ceramic
Dipilih oleh pengeluar motosikal di seluruh dunia, bahan ini dibangunkan oleh Brembo untuk peralatan asli.
Pad brek Genuine tulen boleh didapati dalam sebatian yang berbeza, setiap satu dengan pekali geseran yang berbeza. Untuk bahan tersinter, pekali berbeza dari 50 hingga 99, manakala untuk seramik karbon ia berbeza dari 10 hingga 49. Semakin tinggi nilai, semakin tinggi pekali geseran sebatian tertentu itu.
Pad brek motosikal Sinter dan Carbon Ceramic
Racing
Pad brek kompaun RC
Sebatian RC
Kompaun yang direka bentuk semata-mata untuk kegunaan trek.
Ciri-ciri utama sebatian ini ialah geseran dan kestabilan yang tinggi kerana kedua-dua kelajuan dan suhu operasi berbeza-beza, tipikal penggunaan trek. Ia juga menghasilkan pengurangan haus, walaupun penggunaan intensif. 
Pad brek kompaun SR
Sebatian SR
Sebatian tersinter untuk kegunaan sukan di trek dan jalan raya. Pekali geseran yang baik dan kestabilan pada suhu tinggi membolehkan brek berterusan dari pusingan pertama hingga terakhir, juga menjamin prestasi unggul dalam semua keadaan penggunaan jalan raya.
Road Greenance
Sebatian SA
Sebatian SA
Ini adalah sebatian tersinter, khusus untuk aplikasi hadapan, dicirikan oleh kecekapan yang sangat baik dalam semua keadaan penggunaan. Ia adalah alternatif yang ideal untuk pad brek asli, baik ketika sejuk dan panas. Sebatian ini memastikan kestabilan pekali geseran yang baik dalam pelbagai keadaan penggunaan dan pengurangan haus.
Carbon Ceramic Compound
Carbon Ceramic Compound
Ini adalah evolusi sebatian organik, menggunakan lebih banyak karbon. Perbatuan yang tinggi dan prestasi yang baik baik panas dan sejuk, kering dan basah, mencirikan bahan geseran ini.
Sebatian SP
Sebatian SP
Ini adalah sebatian tersinter, khusus untuk aplikasi belakang dan stabil dalam semua keadaan penggunaan. Sebatian ini dicirikan oleh pekali geseran yang berterusan dalam semua keadaan penggunaan, digabungkan dengan haus rendah yang memastikan ketahanan dan perbatuan yang mencukupi.
Luar Jalan
Pad brek kompaun SX
Sebatian SX
Sebatian tersinter ini direka khusus untuk kedua-dua penggunaan Luar Jalan dan SuperMotard. Daripada semua sebatian luar jalan, ia menawarkan pekali geseran tertinggi, memastikan kecekapan maksimum dan prestasi yang konsisten dalam pelbagai keadaan penggunaan yang perlu dikendalikan oleh basikal di luar jalan, dan seterusnya, variasi suhu dan keadaan penggunaan yang paling sukar (air, pasir, lumpur) yang mencirikan aplikasi ini.
Pad brek kompaun SD
Sebatian SD Greenance
Kompaun tersinter ini memberikan kompromi yang sangat baik dengan pekali geseran yang lebih rendah
berbanding dengan sebatian SX, tetapi yang memastikan kestabilan yang baik dalam pelbagai keadaan penggunaan. Sebatian ini amat sesuai untuk aplikasi Enduro, kerana ia memastikan kebolehkawalan yang unggul.
Pad brek kompaun TT
Sebatian TT Greenance
Matriks seramik karbon separa logam adalah sesuai untuk digunakan dalam aplikasi luar jalan dan khususnya pada permukaan jalan dengan cengkaman yang lemah, berkat kebolehkawalannya yang unggul.
Scooter Greenance
Pad brek kompaun SX
Sebatian SX
Kompaun tersinter SX boleh digunakan untuk kedua-dua aplikasi depan dan belakang. Direka bentuk untuk melengkapkan skuter maxi generasi terkini, ia dicirikan oleh penggunaan yang sangat mudah. Ia memastikan kestabilan unggul kerana kelajuan berbeza-beza, termasuk dalam penggunaan bandar, di mana brek biasa Skuter agak berbeza daripada motosikal.
Pad brek kompaun Carbon Ceramic
Carbon Ceramic Compound
Sebatian organik separa logam menunjukkan nilai pekali geseran yang lebih rendah daripada sebatian XS tetapi ia memastikan kestabilan dan kebolehkawalan yang tinggi, terbukti amat sesuai untuk skuter anjakan kecil dan sederhana.
Dasar Privasi">