Logo Brembo Upgrade

Pad brek

Racing

Cluster Racing

Geseran maksimum dan sifar pudar

Sepasang pad brek motosikal Z04 dan Z03
Pad brek adalah komponen pepejal terkecil dalam sistem brek tetapi salah satu yang paling terdedah kepada tekanan dan oleh itu adalah penting untuk memilih kompaun yang betul, terutamanya jika anda biasa melakukan perjalanan sepanjang ratusan batu pada satu masa dan puluhan ribu batu tahun.
 
Pad tersinter Brembo Z04 biasanya digunakan pada cakera keluli dalam kejohanan World Superbike. Ia terdiri daripada sebatian khas yang diaglomerasi melalui proses pensinteran tanpa pelekat.
Graf prestasi untuk pad brek Z04
Pad Z04
Ia adalah pad kilang sebenar dan juga tersedia untuk basikal supersport street-legal yang paling popular. Disebabkan oleh sebatian yang digunakan, pekali geseran adalah lebih tinggi daripada 0.8 sudah pada 50°C dan tidak jatuh di bawah ambang ini sehingga suhu 400°C dicapai.
 
Pelincir yang ditambahkan pada kompaun awal memastikan brek yang konsisten dan lancar walaupun suhu cakera tinggi. Ini menjadikan brek pudar, iaitu kehilangan kecekapan brek, kurang berkemungkinan. Bahan pelelas juga membantu mengekalkan tahap geseran yang tinggi dengan memastikan cakera bersih dan mengeluarkan mendapan pada permukaan brek.
Graf prestasi untuk pad brek Z03
Pad Z03
Dua lagi pad tersinter berasal daripada pengalaman Brembo dalam dunia perlumbaan.
  Z03 ialah varian Z04 dan diutamakan oleh pasukan terbaik dalam Kejohanan Ketahanan Dunia kerana kehausannya yang berkurangan, mudah dibawa masuk dan ketahanan yang luar biasa, sesuai untuk perlumbaan 8, 12 dan juga 24 jam.
Sepasang pad brek motosikal H38
Pad H38
Pad H38, sebaliknya, digunakan pada kaliper belakang dan menjamin prestasi cemerlang pada suhu persekitaran yang tinggi dan dalam cuaca sejuk. Ini juga telah mengurangkan haus dan memberikan prestasi yang konsisten sehingga dipakai.

Bagi peminat trek yang menggunakan basikal mereka di trek dan jalan raya, Brembo telah membangunkan Z10 baharu, yang merupakan kompaun peringkat permulaan berbanding dengan pad sebelumnya, telah mengurangkan kos dan tersedia untuk motosikal supersport yang paling popular.
Dasar Privasi">