Logo Brembo Upgrade

Roda

Racing

Cluster Racing

Inovasi dan teknologi

Salah satu kehadiran paling penting dalam kumpulan Brembo ialah jenama Marchesini, peneraju dalam penyelidikan, reka bentuk dan pembangunan roda untuk motosikal baik untuk kejohanan dunia terkemuka dan penggunaan jalan raya. Bekerjasama dengan Brembo dalam inovasi teknologi, penyelidikan bahan dan proses pembuatan telah menghasilkan produk ikonik yang dicari oleh beribu-ribu peminat kerana ciri-ciri unik mereka. ​​
 
​Setiap penunggang motosikal tahu kepentingan ringan dan nilai ketegaran. Gabungan ini, digandingkan dengan gaya yang tidak dapat disangkal, sentiasa membezakan jenama Marchesini, seperti yang ditunjukkan oleh M7RS Genesi, yang dibuat menggunakan reka bentuk terkini, analisis struktur dan kaedah ujian.
 
Bahan yang digunakan, penempaan berbilang arah dan penggunaan acuan yang dioptimumkan pada geometri roda akhir menghasilkan roda yang sangat ringan. Pengurangan berat berbanding dengan peralatan asal adalah antara 2.8 kg hingga 5.8 kg, bergantung kepada model motosikal.
 
Ini adalah perbezaan yang besar, berjumlah 26-41%, yang meningkatkan pecutan dengan ketara, mengurangkan jarak brek dan membolehkan membelok lebih cepat ke selekoh. Semua ini dilakukan tanpa perlu mengorbankan apa-apa dari segi keselamatan, dijamin oleh kawalan ketat dan pelbagai ujian yang dijalankan pada setiap roda.
 
Pada kos yang lebih rendah, anda boleh membeli roda M7RS Genesi yang menampilkan 7 jejari ikonik dan menggunakan aluminium dan bukannya magnesium. Di sini juga, penempaan berbilang arah dan penggunaan acuan yang dioptimumkan menjamin pengurangan berat sebanyak 16-33%.
 
Roda M10RS tersedia untuk mereka yang mahukan magnesium tempa tetapi juga reka bentuk yang lebih tradisional. Penggunaan 3 lagi jejari menghasilkan sedikit peningkatan berat yang kekal 25-40% di bawah tayar OE.
 
Rim motosikal 7 jejari hitam Marchesini M7RS Genesi
Dasar Privasi">