Logo Brembo Upgrade

Pad brek

Penggunaan di jalan raya

Cluster Road

Geseran maksimum dan sifar pudar

Pad brek adalah komponen pepejal terkecil dalam sistem brek tetapi salah satu yang paling terdedah kepada tekanan dan oleh itu adalah penting untuk memilih kompaun yang betul, terutamanya jika anda biasa melakukan perjalanan sepanjang ratusan batu pada satu masa dan puluhan ribu batu tahun.
 
Bagi peminat trek yang juga menggunakan basikal mereka di jalan raya, Brembo telah membangunkan pad Z10 baharu, tersedia untuk basikal supersport paling popular. Ini ialah kompaun alternatif peringkat permulaan kepada Z03 dan Z04 yang ikonik, seperti yang ditunjukkan oleh harga yang sangat kompetitif.
Pad brek motosikal untuk kegunaan di jalan raya
Komposisi
Diperbuat daripada bahan tersinter, ia terdiri daripada sebatian khas, diaglomerasi bersama melalui proses pensinteran tanpa gam. Disebabkan oleh sebatian yang digunakan, pekali geseran adalah lebih tinggi daripada 0.7 sudah pada 50°C dan tidak jatuh di bawah ambang ini sehingga suhu 400°C dicapai.
Pelincir yang ditambahkan pada kompaun awal memastikan brek yang konsisten dan lancar walaupun suhu cakera tinggi. Ini menjadikan brek pudar, iaitu kehilangan kecekapan brek, kurang berkemungkinan. Bahan pelelas juga membantu mengekalkan tahap geseran yang tinggi dengan memastikan cakera bersih dan mengeluarkan mendapan pada permukaan brek.
 
 
Dasar Privasi">