Logo Brembo Upgrade

Brek dan klac

silinder induk

Cluster Road

Kuasa brek terkawal tanpa bandingan untuk responsif yang unggul

Brembo menawarkan pelbagai jenis silinder induk radial dan tuil boleh laras yang direka bentuk untuk menggantikan dan menambah baik sistem asal. Silinder induk brek Brembo Racing dan UPGRADE dibuat menggunakan prosedur dan proses terkini untuk operasi dan prestasi yang unggul. Brembo Racing dan UPGRADE brek dan silinder induk klac tersedia dalam dua versi – Radial dan Radial RCS – kedua-duanya mudah digunakan untuk semua jenama paling popular, termasuk basikal maxisport Jepun dan Eropah, basikal tersuai, Café Racers dan basikal Off-Road.
 
 
Asalnya
Silinder induk brek radial Brembo lebih responsif untuk kuasa brek yang lebih terkawal dalam semua keadaan. Hasilnya ialah kemajuan linear yang sangat baik antara daya yang dikenakan oleh penunggang pada tuil dan tindak balas brek, menghasilkan rasa brek yang unik dan tidak dapat ditandingi. Badan silinder induk aloi aluminium ditempa dan dimesin pada peralatan CNC atau diukir daripada bilet untuk mencapai teknologi dan prestasi maksimum.
 
Rawatan permukaan teroksida yang biasanya digunakan dalam MotoGP dan Superbike dipilih sebagai penamat. Silinder induk radial Brembo tersedia dengan pelbagai diameter omboh dan tuil mengimbangi untuk memenuhi keperluan penunggang untuk penyelesaian yang disesuaikan.
Tuil juga tersedia dalam versi STD dan lipat serta pelbagai panjang untuk rasa yang terbaik.
Silinder induk brek jejari Brembo RCS
RCS Radial
Jalan Raya atau Perlumbaan, sentiasa rasa yang terbaik
Dengan silinder induk radial Brembo RCS anda boleh memilih brek berkuasa atau beransur-ansur, mengikut keadaan jalan dan cuaca, kepekaan anda dan perasaan basikal anda. Sistem pelarasan inovatif silinder induk yang dipatenkan ini diperolehi terus daripada versi yang digunakan dalam MotoGP bermakna silinder induk yang sama boleh disesuaikan dengan kegunaan yang berbeza walaupun untuk penunggang motosikal yang paling mencabar. Dicipta dengan tepat untuk membawa teknologi MotoGP dan Superbike dan menawarkannya kepada peminat motosikal di mana-mana sahaja, silinder induk radial Brembo RCS adalah sempadan seterusnya dalam komponen brek berprestasi tinggi, dari segi kandungan dan gaya teknikal.
Sistem RCS mempunyai pelaras untuk menukar offset tuil kepada 18 atau 20 mm dan mencapai perasaan ideal antara penunggang dan motosikal. Dengan mengubah ofset, sistem brek boleh dibuat lebih responsif dan pantas (20 mm) atau lebih beransur-ansur (18 mm). Menukar konfigurasi adalah sangat cepat. Dengan sistem sesondol (merah pada 18 mm, hitam pada 20 mm), pemutar skru adalah semua yang diperlukan untuk melaraskan silinder induk mengimbangi dengan memusingkan pelaras di hadapan tuil panduan sebanyak 180°. Hasil ini adalah pengagihan daya brek yang berbeza yang tidak mengubah kuasa tulen.
Omboh, gasket dan rod tolak silinder induk RCS adalah sama dengan silinder induk yang digunakan oleh hampir semua juara MotoGP dan Superbike, dicirikan oleh toleransi pemesinan yang sangat ketat dan kelancaran yang sangat baik.
Silinder induk radial RCS boleh didapati dalam dua versi dengan omboh diameter 19 mm atau 15 mm. 19RCS mesti digunakan pada sistem cakera berkembar 4 omboh tidak terapung, manakala 15RCS boleh digunakan pada sistem cakera tunggal atau berkembar dengan radial 4 omboh dengan radial terapung. Suis mikro khusus disediakan untuk menghidupkan lampu brek untuk menggunakan silinder induk brek di jalan raya.
RCS CORSA CORTA, evolusi
RCS CORSA CORTA ialah evolusi lanjut konsep silinder induk radial, menggabungkan pelbagai inovasi dengan penyelesaian teknikal yang dilaksanakan dalam silinder induk yang digunakan dalam MotoGP. Inovasi utama ialah kemungkinan menyesuaikan kedudukan titik gigitan brek, untuk mencapai perasaan tunggangan yang sempurna, menggunakan pemilih yang terletak di bahagian atas silinder induk.
Pemilih boleh ditetapkan kepada salah satu daripada tiga peta perasaan yang berbeza melalui sesondol:
Peta NORMAL - dikenal pasti dengan huruf N, tetapan ini menyediakan fasa permulaan yang lebih beransur-ansur dan sesuai untuk memandu dalam trafik bandar atau membrek dalam keadaan cengkaman rendah.
Peta SPORT - dikenal pasti dengan huruf S, tetapan ini memendekkan fasa awal, berbanding tetapan N, untuk tindak balas yang lebih dinamik dan tunggangan yang lebih sporty.​​​​​​​
Peta RACE - dikenal pasti dengan huruf R, tetapan ini memendekkan fasa awal kepada tahap minimum yang sama dengan silinder induk yang digunakan dalam MotoGP. Peta ketiga ini sesuai untuk gaya menunggang perlumbaan.
Sepasang silinder induk brek Brembo RCS CORSA CORTA
Logo Anugerah Reka Bentuk Titik Merah 2019
Pengalaman dan kepakaran untuk terus ke puncanya
Silinder induk jejari Brembo 19RCS CORSA CORTA memenangi Anugerah Red Dot untuk kualiti reka bentuk yang tinggi: Reka Bentuk Produk 2019.
Anugerah Red Dot: Reka Bentuk Produk adalah salah satu pertandingan reka bentuk yang paling penting di dunia. Jurutera dan pengeluar dari 55 negara mengambil bahagian dalam pertandingan yang menghantar lebih daripada 5,500 produk pada 2019. Panel pakar antarabangsa dari pelbagai latar belakang telah bermesyuarat selama lebih 60 tahun untuk memilih projek terbaik tahun ini. Semasa proses pemilihan yang berlangsung beberapa hari, mereka menguji produk, membincangkannya dan akhirnya mencapai persetujuan berdasarkan kualiti reka bentuk projek yang diserahkan. Sesuai dengan moto "Dalam mencari reka bentuk & inovasi yang baik", kedudukan mereka memfokuskan pada kriteria yang merangkumi inovasi, kefungsian, kualiti formal, umur panjang dan ergonomik.
Gambar rajah penjelasan pelarasan silinder induk brek Brembo RCS CORSA CORTA
RCS CORSA CORTA RR
The Brembo RCS CORSA CORTA range is being expanded with the introduction of the RR - Race Replica available in two versions for brake and clutch. Carved from a billet, like the master cylinders used in MotoGP and SBK, the RCS Corsa Corta RR has been stylistically modified to make it lighter and even more similar to the racing versions. 
 
The hard black oxidised surface finish confers considerable wear resistance and smoothness to the components of the master cylinder body. The float and seals are the same as those used in MotoGP, like the bleeding and feeding system seats, which are inclined at an angle of more than 30° for easier bleeding of the master cylinder.
 
The lever shape has been modified and retains the key feature for which it is famous among enthusiasts of allowing the rider to adapt the position of the braking bite point to achieve the perfect riding feeling using a selector located on the top of the master cylinder. Three different feeling maps are available (Normal, Sport, Race).
 
The new RCS Corsa Corta RR features the newly introduced Brembo logo with smoother, more rounded shapes that appeal to the digital native generation.
 
The RCS Corsa Corta RR brake won the Red Dot 2023 award.
 
Application List available soon.
Explanatory diagram of the adjustments of the Brembo RCS CORSA CORTA brake master cylinder 
Dasar Privasi">