Logo Brembo Upgrade

Δαγκάνες

Ελαφριές και καλαίσθητες

Cluster Road

Cool εμφάνιση και απολαυστική οδήγηση καθημερινά

Για δεκαετίες οι δαγκάνες φρένου για μοτοσικλέτες street-legal έχουν όλες το ίδιο μέγεθος, με ελάχιστες διαφορές στο σχήμα και στο μέγεθος. Η Brembo ήταν αυτήν που έκανε την ανατροπή στο κατεστημένο χάρη στην τεχνολογία από τον τομέα racing: ακόμη μικρότερες δαγκάνες, με χαρακτηριστικά που παρόλ' αυτά διασφαλίζουν υψηλή απόδοση. Κανείς δεν μπορεί να μπερδέψει τις δαγκάνες Brembo UPGRADE με τις δαγκάνες άλλων κατασκευαστών και αυτό χάρη στο λογότυπο με μεγάλα γράμματα, αλλά όχι μόνο. Είναι σχεδιασμένες ώστε να είναι καλαίσθητες, αλλά και για να καθιστούν την καθημερινή χρήση μεγαλύτερη απόλαυση. Η μορφή και η ουσία πηγαίνουν χέρι-χέρι. Πρέπει απλά να το έχεις ως στόχο.
Τα βασικά στοιχεία μιας δαγκάνας φρένου ήταν πάντα το χαμηλό βάρος και η ακαμψία, επειδή πρόκειται για μη αναρτημένο βάρος που επηρεάζει την πέδηση, αλλά μεταβάλλει επίσης την κατεύθυνση και την επιτάχυνση. Ο άριστος συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών δεν ήταν ποτέ εύκολος, αλλά η Brembo επέτυχε όχι μόνο αυτό, αλλά και ακόμη περισσότερα.
Δαγκάνα φρένου Stylema Motorbike
Δαγκάνες Stylema
Εκτός από το ελαφρύτερο σώμα δαγκάνας κατά 9% σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα με την ίδια ακαμψία, η δαγκάνα Stylema διασφαλίζει απαράμιλλη και σταθερή απόδοση στον χρόνο: ο μέσος συντελεστής τριβής έχει αυξηθεί κατά 11% χάρη σε ένα τακάκι από νέο υλικό.
Η μελέτη της μορφής – κάτι που φαίνεται από το καινοτόμο άνοιγμα στην κεντρική γέφυρα – μείωσε τη θερμοκρασία υγρού φρένων στο 10%, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας στον χρόνο. Εκτός από το ότι διασφαλίζουν τη λειτουργία, τα στυλιστικά χαρακτηριστικά της δαγκάνας Stylema ταιριάζουν με τις γραμμές των μοτοσικλετών supersport.

Εναλλακτικές επιλογές
Η βελτιωμένη απόδοση και η ασφάλεια διασφαλίζονται επίσης από τις υπόλοιπες μονομπλόκ μπροστινές δαγκάνες 4 εμβόλων Brembo UPGRADE από αλουμίνιο. Παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε για την 50η επέτειο της Brembo, η δαγκάνα M-50 με έμβολα 30 mm εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας σήμερα σε ό,τι αφορά το βάρος και την ακαμψία, όπως η δαγκάνα M-4, με λίγο μεγαλύτερο βάρος λόγω της χρήσης των εμβόλων 34 mm.
Δαγκάνα φρένου μοτοσικλέτας GP
Δαγκάνες GP
Ισχύς και σταθερή απόδοση επιπέδου Grand Prix
Εάν ωστόσο είστε από αυτούς που οδηγούν μια μοτοσικλέτα street-legal και ονειρεύεστε MotoGP, δεν μπορείτε να παραβλέψετε τη δαγκάνα GP4-MS. Εμπνευσμένη από τη δαγκάνα που αναπτύχθηκε στην κορυφαία κατηγορία, ξαναγράφει τους κανόνες για τις δαγκάνες δρόμου, φτάνοντας σχεδόν την απόδοση των δαγκανών που χρησιμοποιούνται στους πιο σημαντικούς αγώνες παγκοσμίως.

GP4-MS
Όπως και οι δαγκάνες Brembo που χρησιμοποιούνται στο MotoGP, η δαγκάνα GP4-MS σχεδιάστηκε
με τη χρήση του τοπολογικού βελτιστοποιητή και κατασκευάστηκε από μονομπλόκ μπιγέτας αλουμινίου που υποβλήθηκε σε μηχανική κατεργασία. Η αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες είναι υψηλότερη από ό,τι στην περίπτωση χύτευσης, το οποίο σημαίνει μεγαλύτερη απόδοση.

Επίσης, το GP4-MS έχει το ίδιο επιφανειακό φινίρισμα από νικέλιο με τις δαγκάνες racing, αλλά χρησιμοποιεί διπλή φλάντζα (μία εντός του εμβόλου και μία δεύτερη ως κάλυμμα σκόνης), το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις για περιοδική επισκευή, όπως συμβαίνει με τις δαγκάνες πίστας.
 
 
GP4-RS, μονομπλόκ δαγκάνα με έμβολα που περιβάλλονται από πτερύγια ψύξης. 
 
GP4-RS
Για μια ουσιαστική αναβάθμιση στο τυπικό σύστημα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δαγκάνα GP4-RS. Είναι και αυτή μονομπλόκ, κατασκευάζεται μέσω εξαιρετικά περίπλοκης τεχνικής χύτευσης και με έμβολα που περιβάλλονται από πτερύγια ψύξης. Οι ακτινικές δαγκάνες GP4-RB και GP4-RX αποτελούνται αντίθετα από δύο μέρη με σώμα εξ ολοκλήρου από κράμα αλουμινίου και 4 έμβολα το καθένα. Για το πίσω μέρος, συνιστούμε τις δαγκάνες GP2-CR και GP2-SS, και οι δύο με δύο μέρη από μπιγέτα και έμβολα 2×34 mm. Και οι δύο προσφέρουν καλό συνδυασμό χαμηλού βάρους και ακαμψίας.
 
GP4 -MS, μονομπλόκ δαγκάνα για χρήση στον δρόμο
 
GP4-MS (με πτερύγια)
Η δαγκάνα GP4-MS, γεννημένη στην πίστα για τον δρόμο, συνδυάζει μια δομή κατασκευασμένη από μπιγέτα αλουμινίου με την τεχνολογία μονομπλόκ δαγκάνας. Η ειδική διαδικασία επιτρέπει τη χρήση ισχυρότερων υλικών με καλύτερες μηχανικές ιδιότητες ακόμη και υπό ακραίες συνθήκες λειτουργίας. Η γκάμα GP4-MS επεκτείνεται με την προσθήκη μιας νέας έκδοσης με στήριγμα 100 mm.
 
Η νεύρωση στο μπροστινό τμήμα περιλαμβάνει τέσσερα έμβολα αλουμινίου, τα οποία μεγιστοποιούν την ακαμψία του συστήματος. Μια ιδιαιτερότητα είναι η προσθήκη πτερυγίων εξαερισμού στο εξωτερικό περίβλημα για καλύτερη ανταλλαγή θερμότητας του συστήματος πέδησης και βελτιωμένη ψύξη.
Η λίστα εφαρμογών θα είναι διαθέσιμη σύντομα.
Δαγκάνα φρένου μοτοσικλέτας P4-40C
GP4 -MotoGP, δαγκάνα δρόμου που προσαρμόζεται σε όλες τις ανάγκες
GP4-MOTOGP
Η δαγκάνα του φρένου GP4-MotoGP, γεννημένη στην πίστα για τον δρόμο, είναι ιδανική για τις ανάγκες των σημερινών μοτοσικλετών, καθώς και για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις αγώνων πίστας. 
Όπως οι δαγκάνες Brembo που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες αναβάτες στο MotoGP και στο SBK, αυτή η νέα μονομπλόκ δαγκάνα κατασκευάζεται από μπιγέτα αλουμινίου, διαθέτει πτερύγια, επεξεργασία επίστρωσης νικελίου και νέο σχεδιασμό. 
Η δαγκάνα GP4-MotoGP προέρχεται από την τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στο MotoGP και χρησιμοποιεί τη διαγώνια ολίσθηση των τακακιών για ενίσχυση της ροπής πέδησης με την ίδια δύναμη που εφαρμόζεται στον λεβιέ για απαράμιλλη απόδοση.
Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην εισαγωγή πτερυγίων εξαερισμού στο εξωτερικό περίβλημα και εμβόλων racing, τα οποία βελτιώνουν και τα δύο την ανταλλαγή θερμότητας στο σύστημα πέδησης και συμβάλλουν στην ψύξη. Εξίσου σημαντικός είναι ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της πιο πρόσφατης δαγκάνας Brembo GP4-MotoGP, ο οποίος βελτιώνεται περαιτέρω με επιφανειακό φινίρισμα από νικέλιο, το οποίο κάνει τη δαγκάνα πιο γυαλιστερή και πιο ομαλή.
Η λίστα εφαρμογών θα είναι διαθέσιμη σύντομα.
Αξονικές δαγκάνες
παραδοσιακές αλλά όχι απαρχαιωμένες
Από την άλλη πλευρά, αυτοί που θα επιλέξουν τις αξονικές δαγκάνες, μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους με τη δαγκάνα P4-40C, μια κλασική δαγκάνα που διακρίνεται από τέσσερα διαφοροποιημένα έμβολα διαμέτρου 30 και 34 mm, ανοδιωμένο μαύρο φινίρισμα με κόκκινο λογότυπο και offset 40 mm.
Μία εναλλακτική επιλογή της δαγκάνας P4-40C είναι η P4-40R, η οποία έχει επίσης πυροσυσσωματωμένα τακάκια και τον ίδιο αριθμό εμβόλων και τις ίδιες διαστάσεις. Αντίθετα, οι δαγκάνες P2-RS84 και P2-CB84 διατίθενται στο πίσω μέρος, κατασκευάζονται από χυτό αλουμίνιο με δύο έμβολα 34 mm η καθεμία και απόσταση 84 mm.
Πολιτική περί ιδιωτικού απορρήτου">