Δισκόπλακες φρένων με δύο μέρη

Η ειδική γκάμα για αυτοκίνητα premium

Ποιότητα και καινοτομία: από την εμπειρία μας σε εξοπλισμούς πρώτης τοποθέτησης στον τομέα Aftermarket

Η Brembo, πάντα σημείο αναφοράς ως προμηθευτής εξοπλισμών πρώτης τοποθέτησης κορυφαίας κατηγορίας για τους υψηλότερου κύρους κατασκευαστές αυτοκινήτων, μεταφέρει με φυσικό τρόπο αυτήν την τεχνογνωσία στον τομέα Aftermarket με τα πιο αποκλειστικά προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων δισκόπλακων από σύνθετο υλικό, πλευστών, σύνθετης χύτευσης, ελαφριών και διπλής χύτευσης.
Σε όλες τις περιπτώσεις, προτείνονται στην αγορά οι πιο αποδοτικές τεχνικές λύσεις, όπως:
  • ειδικός χυτοσίδηρος
  • εξαερισμός με πείρους ή στη φορά κατεύθυνσης
  • επιφάνεια πέδησης με οπές ή/και αυλακώσεις
 
Χάρη σε αυτές τις τεχνολογικές λύσεις, η Brembo εγγυάται πολύ υψηλή απόδοση ακόμη και σε ακραίες συνθήκες, μεγαλύτερη αντοχή των δισκόπλακων, βέλτιστη άνεση κατά την οδήγηση και μείωση του βάρους του συστήματος πέδησης. Η γκάμα καλύπτει μοντέλα premium ορισμένων από τους πιο σημαντικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.
 
Δισκόπλακες φρένων με δύο μέρη

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά Η μείωση του βάρους του οχήματος και της μη αναρτημένης μάζας είναι ένας από τους κύριους στόχους των κατασκευαστών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μεγαλύτερης μείωσης της κατανάλωσης και των εκπομπών.
 
Το καπέλο αλουμινίου των δισκόπλακων από σύνθετο υλικό, των πλευστών δισκόπλακων και των δισκόπλακων Dual Cast, καθώς και το χαλύβδινο καπέλο των δισκόπλακων σύνθετης χύτευσης και των ελαφριών δισκόπλακων επιτρέπουν μείωση του βάρους της δισκόπλακας, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως 30% σε σύγκριση με μια συμπαγή δισκόπλακα ίδιων διαστάσεων.
 
Σε σύγκριση με τη μάζα του οχήματος, αυτή η μείωση μπορεί να φαίνεται οριακή. Ωστόσο, έχει στην πραγματικότητα σημαντική επίδραση στην κατανάλωση, στην απόδοση και στο κράτημα του αυτοκινήτου, καθώς η δισκόπλακα είναι μέρος της μη αναρτημένης μάζας του οχήματος.
 
Πλευστή δισκόπλακα

Πλευστές δισκόπλακες  

Η γκάμα πλευστών δισκόπλακων περιλαμβάνει 26 κωδικούς που προέρχονται απευθείας από την παραγωγή ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης της Brembo. Η γκάμα καλύπτει τις πιο αποκλειστικές και αποδοτικές εφαρμογές που απαιτούν συστήματα πέδησης που προσφέρουν ανώτερα επίπεδα απόδοσης, τα οποία μπορούν να διασφαλιστούν μόνο χάρη στην εμπειρία της Brembo σε αγωνιστικά σιρκουί.

Οι πλευστές δισκόπλακες διαθέτουν μουαγιέ αλουμινίου που διασφαλίζει σημαντική μείωση στο μη αναρτημένο βάρος με θετικές επιδράσεις στην άνεση, στο κράτημα στον δρόμο και στα επίπεδα κατανάλωσης/εκπομπών. Επίσης, η απόδοση του συστήματος επωφελείται από το γεγονός ότι το μουαγιέ της δισκόπλακας συνδέεται στην επιφάνεια πέδησης από ειδικό χυτοσίδηρο με κουζινέτα στερέωσης. Συνεπώς, τα δύο εξαρτήματα υποβάλλονται σε θερμική καταπόνηση και μπορούν να διασταλούν με ελαστικό τρόπο, ώστε να αποτρέπονται η παραμόρφωση της δισκόπλακας και ο σχηματισμός τυχόν ρωγμών λόγω υπερθέρμανσης.
Δισκόπλακα από σύνθετο υλικό
ΔΙΣΚΌΠΛΑΚΕΣ ΑΠΌ ΣΎΝΘΕΤΟ ΥΛΙΚΌ
Η γκάμα δισκόπλακων από σύνθετο υλικό της BMW, οι οποίες είναι πλήρως ανταλλάξιμες με δισκόπλακα φρένου εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης, διαθέτει μουαγιέ αλουμινίου που συνδέεται στην επιφάνεια πέδησης από ειδικό χυτοσίδηρο μέσω χαλύβδινων πείρων.
Αυτή η τεχνολογική λύση χρησιμοποιείται στην τελευταία γκάμα οχημάτων κορυφαίας απόδοσης της BMW και αποτελείται επί του παρόντος από περισσότερους από 50 διαφορετικούς κωδικούς.
Δισκόπλακα σύνθεσης χύτευσης
ΔΙΣΚΌΠΛΑΚΕΣ ΦΡΈΝΟΥ ΣΎΝΘΕΤΗΣ
Η δισκόπλακα σύνθετης χύτευσης, η οποία χρησιμοποιείται στα τελευταία οχήματα premium της Mercedes – για τα οποία η Brembo είναι ήδη ο κατασκευαστής εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης – αποτελείται από χαλύβδινο μουαγιέ, το οποίο υποβάλλεται σε σύνθετη χύτευση με την επιφάνεια πέδησης από χυτοσίδηρο με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα.

Αυτή η τεχνολογία όχι μόνο διασφαλίζει ανώτερη απόδοση για το σύστημα πέδησης, αλλά επιτρέπει επίσης τη μείωση του βάρους της ίδιας της δισκόπλακας κατά έως 15%, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων κατανάλωσης και εκπομπών και το βελτιωμένο κράτημα στον δρόμο.

Η δισκόπλακα σύνθετης χύτευσης της Brembo, όχι μόνο είναι πλήρως ανταλλάξιμη με τη δισκόπλακα πρώτης τοποθέτησης, αλλά έχει περάσει τις αυστηρότερες δοκιμές στο δυναμόμετρο και έχει εγκριθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ECE-R90.
Δισκόπλακα Lightweight

Ελαφριές δισκόπλακες φρένων

Η ελαφριά δισκόπλακα φρένου είναι η νέα προσθήκη στην γκάμα Brembo για την αγορά ανταλλακτικών, η οποία προορίζεται ειδικά για τα πιο αποκλειστικά μοντέλα της γκάμας Jaguar Land Rover τελευταίας γενιάς. 
Η δισκόπλακα φρένου, η οποία κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο και στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης με την παραγωγή ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης, αποτελείται από επιφάνεια πέδησης από χυτοσίδηρο με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, η οποία προσαρμόζεται σφιχτά σε χαλύβδινο μουαγιέ.
 
Αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά προσφέρουν μείωση του βάρους έως 15% σε σύγκριση με μια συμπαγή δισκόπλακα φρένου του ίδιου μεγέθους. Καθώς η δισκόπλακα αποτελεί μέρος του μη αναρτημένου βάρους του οχήματος, η μείωση του βάρους του οδηγεί σε βελτιωμένη συμπεριφορά του οχήματος στον δρόμο και σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών.
Οι δισκόπλακες φρένων Lightweight είναι διαθέσιμες μόνο εντός της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας, της Ισλανδίας,
της Νορβηγίας και του Λίχτενσταϊν.
 
Δισκόπλακα Dual Cast
ΔΙΣΚΌΠΛΑΚΕΣ ΦΡΈΝΩΝ ΔΙΠΛΉΣ ΧΎΤΕΥΣΗΣ
Η δισκόπλακα φρένου διπλής χύτευσης αποτελεί μία ακόμη αποκλειστική λύση της Brembo για την αγορά ανταλλακτικών, η οποία διατίθεται στα σπορ μοντέλα Audi, Alfa Romeo, Aston Martin, Maserati και Mercedes AMG. 
Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτό του τύπου δισκόπλακας είναι η επιφάνεια πέδησης από χυτοσίδηρο και το μουαγιέ αλουμινίου που συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα της συμπεριφοράς του χυτοσίδηρου σε υψηλές θερμοκρασίες με το μικρό βάρος του αλουμινίου. 

Η δισκόπλακα φρένου παρέχει μείωση του βάρους έως 30% (σε σύγκριση με μια συμπαγή δισκόπλακα του ίδιου μεγέθους) και σημαντική μείωση στα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών. Επίσης, η λύση της Brembo περιλαμβάνει μείωση στη μόνιμη θερμική παραμόρφωση (έως 70%), βελτιωμένη απόδοση, μειωμένη υπολειπόμενη ροπή και μειωμένους κραδασμούς.
Πολιτική περί ιδιωτικού απορρήτου">