Δισκόπλακες φρένων με δύο μέρη

Η ειδική γκάμα για αυτοκίνητα premium

Εξαρτήματα που κατασκευάζονται με προσαρμοσμένη τεχνική προσέγγιση και ειδικές λύσεις.

Η γκάμα δισκόπλακων φρένων με δύο μέρη αποτελείται από πλευστές δισκόπλακες, δισκόπλακες από σύνθετο υλικό, δισκόπλακες σύνθεσης χύτευσης, ελαφριές δισκόπλακες και δισκόπλακες διπλής χύτευσης.

Χάρη σε αυτές τις τεχνολογικές λύσεις, η Brembo εγγυάται ανώτερα επίπεδα απόδοσης ακόμη και σε ακραίες συνθήκες, ανθεκτικές δισκόπλακες, βέλτιστη άνεση κατά την οδήγηση και σύστημα πέδησης μειωμένου βάρους. Η γκάμα καλύπτει μοντέλα premium ορισμένων από τους πιο σημαντικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η σημασία του βάρους

Το μουαγιέ από αλουμίνιο ή χάλυβα, αντί του μουαγιέ από χυτοσίδηρο, επιτρέπει τη μείωση του βάρους της δισκόπλακας του φρένου κατά περίπου 15% - 30%.
Σε σχέση με το βάρος του οχήματος η μείωση αυτή φαίνεται ελάχιστη. Ωστόσο, έχει πολύ σημαντική επίδραση στην κατανάλωση καυσίμου, στην απόδοση και στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς η δισκόπλακα περιλαμβάνεται στο μη αναρτημένο βάρος του οχήματος.
 
Τα τελευταία χρόνια, η μείωση του βάρους του οχήματος και της μη αναρτημένης μάζας είναι ένας από τους κύριους στόχους των κατασκευαστών αυτοκινήτων, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μεγαλύτερης μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου και των επιπέδων εκπομπών.
Πλευστή δισκόπλακα

Πλευστές δισκόπλακες  

Η γκάμα πλευστών δισκόπλακων περιλαμβάνει 26 κωδικούς που προέρχονται απευθείας από την παραγωγή ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης της Brembo. Η γκάμα καλύπτει τις πιο αποκλειστικές και αποδοτικές εφαρμογές που απαιτούν συστήματα πέδησης που προσφέρουν ανώτερα επίπεδα απόδοσης, τα οποία μπορούν να διασφαλιστούν μόνο χάρη στην εμπειρία της Brembo σε αγωνιστικά σιρκουί.

Οι πλευστές δισκόπλακες διαθέτουν μουαγιέ αλουμινίου που διασφαλίζει σημαντική μείωση στο μη αναρτημένο βάρος με θετικές επιδράσεις στην άνεση, στο κράτημα στον δρόμο και στα επίπεδα κατανάλωσης/εκπομπών. Επίσης, η απόδοση του συστήματος επωφελείται από το γεγονός ότι το μουαγιέ της δισκόπλακας συνδέεται στην επιφάνεια πέδησης από ειδικό χυτοσίδηρο με κουζινέτα στερέωσης. Συνεπώς, τα δύο εξαρτήματα υποβάλλονται σε θερμική καταπόνηση και μπορούν να διασταλούν με ελαστικό τρόπο, ώστε να αποτρέπονται η παραμόρφωση της δισκόπλακας και ο σχηματισμός τυχόν ρωγμών λόγω υπερθέρμανσης.
Δισκόπλακα από σύνθετο υλικό
ΔΙΣΚΌΠΛΑΚΕΣ ΑΠΌ ΣΎΝΘΕΤΟ ΥΛΙΚΌ
Η γκάμα δισκόπλακων από σύνθετο υλικό της BMW, οι οποίες είναι πλήρως ανταλλάξιμες με δισκόπλακα φρένου εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης, διαθέτει μουαγιέ αλουμινίου που συνδέεται στην επιφάνεια πέδησης από ειδικό χυτοσίδηρο μέσω χαλύβδινων πείρων.
Αυτή η τεχνολογική λύση χρησιμοποιείται στην τελευταία γκάμα οχημάτων κορυφαίας απόδοσης της BMW και αποτελείται επί του παρόντος από περισσότερους από 50 διαφορετικούς κωδικούς.
Δισκόπλακα σύνθεσης χύτευσης
ΔΙΣΚΌΠΛΑΚΕΣ ΦΡΈΝΟΥ ΣΎΝΘΕΤΗΣ
Η δισκόπλακα σύνθετης χύτευσης, η οποία χρησιμοποιείται στα τελευταία οχήματα premium της Mercedes – για τα οποία η Brembo είναι ήδη ο κατασκευαστής εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης – αποτελείται από χαλύβδινο μουαγιέ, το οποίο υποβάλλεται σε σύνθετη χύτευση με την επιφάνεια πέδησης από χυτοσίδηρο με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα.

Αυτή η τεχνολογία όχι μόνο διασφαλίζει ανώτερη απόδοση για το σύστημα πέδησης, αλλά επιτρέπει επίσης τη μείωση του βάρους της ίδιας της δισκόπλακας κατά έως 15%, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων κατανάλωσης και εκπομπών και το βελτιωμένο κράτημα στον δρόμο.

Η δισκόπλακα σύνθετης χύτευσης της Brembo, όχι μόνο είναι πλήρως ανταλλάξιμη με τη δισκόπλακα πρώτης τοποθέτησης, αλλά έχει περάσει τις αυστηρότερες δοκιμές στο δυναμόμετρο και έχει εγκριθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ECE-R90.
Δισκόπλακα Lightweight

Ελαφριές δισκόπλακες φρένων

Η ελαφριά δισκόπλακα φρένου είναι η νέα προσθήκη στην γκάμα Brembo για την αγορά ανταλλακτικών, η οποία προορίζεται ειδικά για τα πιο αποκλειστικά μοντέλα της γκάμας Jaguar Land Rover τελευταίας γενιάς. 
Η δισκόπλακα φρένου, η οποία κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο και στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης με την παραγωγή ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης, αποτελείται από επιφάνεια πέδησης από χυτοσίδηρο με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, η οποία προσαρμόζεται σφιχτά σε χαλύβδινο μουαγιέ.
 
Αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά προσφέρουν μείωση του βάρους έως 15% σε σύγκριση με μια συμπαγή δισκόπλακα φρένου του ίδιου μεγέθους. Καθώς η δισκόπλακα αποτελεί μέρος του μη αναρτημένου βάρους του οχήματος, η μείωση του βάρους του οδηγεί σε βελτιωμένη συμπεριφορά του οχήματος στον δρόμο και σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών.
Οι δισκόπλακες φρένων Lightweight είναι διαθέσιμες μόνο εντός της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας, της Ισλανδίας,
της Νορβηγίας και του Λίχτενσταϊν.
Δισκόπλακα Dual Cast
ΔΙΣΚΌΠΛΑΚΕΣ ΦΡΈΝΩΝ ΔΙΠΛΉΣ ΧΎΤΕΥΣΗΣ
Η δισκόπλακα φρένου διπλής χύτευσης αποτελεί μία ακόμη αποκλειστική λύση της Brembo για την αγορά ανταλλακτικών, η οποία διατίθεται στα σπορ μοντέλα Audi, Alfa Romeo, Aston Martin, Maserati και Mercedes AMG. 
Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτό του τύπου δισκόπλακας είναι η επιφάνεια πέδησης από χυτοσίδηρο και το μουαγιέ αλουμινίου που συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα της συμπεριφοράς του χυτοσίδηρου σε υψηλές θερμοκρασίες με το μικρό βάρος του αλουμινίου. 

Η δισκόπλακα φρένου παρέχει μείωση του βάρους έως 30% (σε σύγκριση με μια συμπαγή δισκόπλακα του ίδιου μεγέθους) και σημαντική μείωση στα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών. Επίσης, η λύση της Brembo περιλαμβάνει μείωση στη μόνιμη θερμική παραμόρφωση (έως 70%), βελτιωμένη απόδοση, μειωμένη υπολειπόμενη ροπή και μειωμένους κραδασμούς.