Δισκόπλακες φρένων με ενσωματωμένα ρουλεμάν

Κιτ για δισκόπλακες φρένων με ενσωματωμένο μουαγιέ τροχού

 
Η λύση για εξάλειψη των δυσκολιών κατά την αντικατάσταση δισκόπλακων με ενσωματωμένο μουαγιέ τροχού που διαθέτει ρουλεμάν.
Ορισμένες εφαρμογές είναι εξοπλισμένες στον πίσω άξονα με δισκόπλακες φρένων που διαθέτουν ενσωματωμένο μουαγιέ τροχού, το οποίο έχει ρουλεμάν τροχού και δύο κορώνες κυλίνδρων (δηλ. δικωνικό).
Συσκευασία δισκόπλακων με ενσωματωμένο ρουλεμάν
Η διαμόρφωση καθιστά εξαιρετικά δύσκολη, εάν όχι αδύνατη, την αντικατάσταση της δισκόπλακας χωρίς να καταστραφεί το ρουλεμάν. Μόνο εάν τηρούνται οι αυστηρές ανοχές συναρμογής που καθορίζονται κατά τον σχεδιασμό του προϊόντος μπορεί να διασφαλιστεί η κατάλληλη και σωστή λειτουργία των εξαρτημάτων.
Επίσης, το ρουλεμάν πρέπει να αντικατασταθεί κατά την αντικατάσταση της δισκόπλακας. Η Brembo προσφέρει την ιδανική λύση: το προσυναρμολογημένο κιτ περιλαμβάνει πράγματι ρουλεμάν ήδη τοποθετημένα στις δισκόπλακες.
Αναπτυγμένο διάγραμμα δισκόπλακας με ενσωματωμένο ρουλεμάν
Υποστήριξη λειτουργίας ABS
Η Brembo παρέχει επίσης ένα τροχίσκο-αισθητήρα ταχύτητας ή μαγνητικό κωδικοποιητή που είναι ενσωματωμένος στη δισκόπλακα-στο ρουλεμάν για μοντέλα με αυτά τα εξαρτήματα. Επιτρέπει τη λειτουργία του συστήματος ABS του οχήματος, ανιχνεύοντας την ταχύτητα των τροχών.
 
Ο τροχίσκος-αισθητήρας ταχύτητας έχει μεταλλικά δόντια που διαδίδουν ένα ψηφιακό σήμα που αντιστοιχεί στην ταχύτητα περιστροφής των τροχών. Μέσω αισθητήρα που είναι τοποθετημένος κοντά του, ο μαγνητικός κωδικοποιητής παράγει το σήμα μέσω διαδοχής ακριβείας του βόρειου και του νότιου πόλου. Το σήμα μεταφέρεται από τις μονάδες ελέγχου του οχήματος και χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του ABS και για άλλες λειτουργίες που ελέγχουν τη σταθερότητα του οχήματος.
 
Τα πλεονεκτήματα της λύσης με μαγνητικό κωδικοποιητή, σε ό,τι αφορά τον τροχίσκο-αισθητήρα ταχύτητας, είναι κυρίως η δυνατότητα ανίχνευσης μικρότερων μετατοπίσεων του τροχού, η βέλτιστη ποιότητα του σήματος, η μείωση του μεγέθους και τους βάρους και η απλοποιημένη συναρμολόγηση. Ένα βασικό στοιχείο της προοπτικής αυτής της τεχνολογίας είναι κατά κύριο λόγο η πιθανή μελλοντική σύνδεση με άλλες σημαντικές λειτουργίες του αυτοκίνητου.
Τα πλεονεκτήματα του προσυναρμολογημένου κιτ
Η εγκατάσταση είναι γρήγορη και απλή, δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία και αποτρέπει τον κίνδυνο ζημιάς του ρουλεμάν κατά την αφαίρεσή του από την παλιά δισκόπλακα. Η χρήση του προσυναρμολογημένου κιτ έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:
Εικονίδιο εύκολης χρήσης εργαλείων
Απλά στη χρήση εργαλεία
Δεν είναι απαραίτητα: το ρουλεμάν είναι ήδη τοποθετημένο στη δισκόπλακα του φρένου.
Εικονίδιο εξοικονόμησης χρόνου
Εξοικονόμηση χρόνου
Το ρουλεμάν είναι ήδη τοποθετημένο στη δισκόπλακα από την Brembo.
Εικονίδιο εύκολης αφαίρεσης
Αφαίρεση χωρίς προβλήματα
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την αφαίρεση του ρουλεμάν από την παλιά δισκόπλακα.
Εικονίδιο ασφαλούς συναρμολόγησης
Ασφαλής συναρμολόγηση
Διασφαλίζεται από ελέγχους στις γραμμές παραγωγής που πραγματοποιούνται από την Brembo.
Κάθε δισκόπλακα φρένου, μετά τη συναρμολόγηση του ρουλεμάν και του κωδικοποιητή, ελέγχεται κατά 100%.
Λεπτομέρεια ρουλεμάν
Φθορά δισκόπλακας φρένου και κρίσιμα ζητήματα
Η περιοδική επιθεώρηση των ρουλεμάν και η αντικατάστασή τους είναι μια κρίσιμη διαδικασία για τη σωστή συντήρηση του οχήματος: ένα ρουλεμάν τροχού με ελαττώματα δημιουργεί μεγαλύτερη τριβή, η οποία είναι η αιτία του θορύβου που σχετίζεται με κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Επίσης, ένα ελαττωματικό ρουλεμάν προκαλεί προβλήματα στη σωστή λειτουργία του μουαγιέ, του αμορτισέρ και όλων των σχετικών εξαρτημάτων, με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά.
Είναι καλή πρακτική να ελέγχετε την κατάσταση του ρουλεμάν του τροχού κατά την αντικατάσταση των φρένων και κατά τις διαδικασίες αντιμετώπισης του θορύβου και τη πρώιμης εμφάνισης της φθοράς.

Επιδείνωση της κατάστασης του ρουλεμάν του τροχού μπορεί να προκληθεί από την υψηλή χιλιομετρική κάλυψη, την κατά λάθος πρόσκρουση ή την εσφαλμένη συναρμολόγηση.
Πολιτική περί ιδιωτικού απορρήτου">