Δισκόπλακες φρένων Brembo Max

Η άριστη απόκριση

Απόκριση με απαράμιλλη ταχύτητα και ασφάλεια για όλες τις συνθήκες
Οι δισκόπλακες Brembo Max είναι βαμμένες δισκόπλακες με εγκοπή που παρέχουν ανώτερη απόδοση πέδησης σε όλες τις συνθήκες, ειδικά σε ολισθηρές επιφάνειες, βελτιστοποιώντας την απόδοση στον δρόμο και διασφαλίζοντας συνεχή ανανέωση του υλικού τριβής.
Γρήγορη και αποτελεσματική πέδηση
Σε σύγκριση με τις τυπικές δισκόπλακες φρένων, το σχήμα των Brembo Max και ο υψηλότερος συντελεστής τριβής διασφαλίζουν καλύτερη απόδοση στα αρχικά στάδια του φρεναρίσματος. Η ταχύτερη ανταπόκριση του πεντάλ φρένου και το άμεσο πάτημα των φρένων διασφαλίζουν γρήγορη και αποτελεσματική πέδηση.
Λεζάντα γραφήματος απόδοσης χρόνου πέδησης: από 40 έως 5km/h με 30 bar
Γράφημα απόδοσης χρόνου πέδησης
Υψηλή αντοχή στο φαινόμενο υπερθέρμανσης (fading)
Οι ειδικές συνθήκες χρήσης που προκαλούν την αύξηση της θερμοκρασίας της δισκόπλακας άνω των 800°C - όπως η κατάβαση ορεινής διαδρομής - προκαλούν την καύση των φαινολικών ρητινών που περιέχει το υλικό τριβής. Το αποτέλεσμα είναι επικίνδυνη απώλεια της απόδοσης πέδησης (φαινόμενο υπερθέρμανσης (fading)) λόγω των αερίων που ελευθερώνονται μεταξύ του τακακιού και της επιφάνειας πέδησης της δισκόπλακας. Το ειδικό σχήμα των αυλακώσεων Brembo Max επιτρέπει τη γρήγορη εξαγωγή αυτών των αερίων, αποκαθιστώντας άμεσα βέλτιστες συνθήκες πέδησης.

Οι δισκόπλακες Brembo Max έχουν ειδικές εγκοπές που διασφαλίζουν τη διαρκή ανανέωση του υλικού τριβής (φαινόμενο Micro-shave), αποτρέποντας το γυάλισμα της επιφάνειας.
Γράφημα συντελεστή τριβής
Βαμμένη δισκόπλακα φρένου δισκόπλακα φρένου με αυλάκωση Brembo Max
Μέγιστος έλεγχος της φθοράς
Μία από τις αυλακώσεις της δισκόπλακας Brembo Max έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι δυνατός ο απευθείας και άμεσος έλεγχος των συνθηκών φθοράς της δισκόπλακας φρένων. Η συνολική εξαφάνιση της αυλάκωσης σημαίνει ότι έχει επιτευχθεί το ελάχιστον συνιστώμενο πάχος. Επομένως, ο οδηγός γνωρίζει ότι η φθαρμένη δισκόπλακα πρέπει να αντικατασταθεί.

Η λειτουργικότητα του συστήματος πέδησης διασφαλίζεται από την παρουσία των υπόλοιπων αυλακώσεων. Η άριστη εξισορρόπηση της δισκόπλακας διατηρείται με τη δημιουργία παρόμοιας αυλάκωσης στην εσωτερική επιφάνεια πέδησης της δισκόπλακας, σε θέση στην απέναντι πλευρά της διαμέτρου.
Δοκιμές στο δυναμόμετρο και στον δρόμο, υπό ακραίες συνθήκες οδήγησης.
Ο σχεδιασμός υποστηρίζει την απόδοση σε ολισθηρές επιφάνειες.
Ο μοναδικός σχεδιασμός, ο οποίος περιλαμβάνει γεωμετρικές αυλακώσεις στραμμένες προς τα έξω, επιτρέπει στις δισκόπλακες Brembo Max να διασφαλίζουν αποτελεσματικότερη απομάκρυνση του νερού που μπορεί να υπάρχει στην επιφάνεια της δισκόπλακας, προσφέροντας στον οδηγό τη βέλτιστη δυνατή απόδοση σε ολισθηρές επιφάνειες και, γενικά, σταθερή ουσιαστικά συμπεριφορά υπό μεταβαλλόμενες ατμοσφαιρικές συνθήκες.
Λεζάντα συγκριτικού γραφήματος: από 83 έως 35km/h με 10 bar
Συγκριτικό γράφημα χρόνων πέδησης σε υγρή και στεγνή επιφάνεια δισκόπλακων φρένου Brembo Max και τυπικών δισκόπλακων φρένου
Σχεδιασμένες και για ζάντες από κράμα αλουμινίου
Η Brembo έχει φροντίσει επίσης για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν ζάντες από κράμα αλουμινίου στα οχήματά τους: με τις δισκόπλακες Brembo Max, τα εξαρτήματα που δεν συμμετέχουν στην πέδηση έχουν επίστρωση UV, ώστε να εξαλειφθούν όλα τα ελαττώματα που σχετίζονται με τη διάβρωση των δισκόπλακων.
Δισκόπλακα φρένου και συσκευασία Brembo Max
Φτιαγμένα το ένα για το άλλο
Τα τακάκια Xtra είναι ο ιδανικός συνεργάτης για τις δισκόπλακες Max και Xtra.
Βελτιώνουν την άριστη απόδοσή τους και διασφαλίζουν τον πλήρη έλεγχο της πέδησης, παρέχοντας την απόλυτη ευχαρίστηση της σπορ οδήγησης.

Το ειδικό υλικό BRM X L01 περιέχει πάνω από 30 διαφορετικά συστατικά και διακρίνεται για τον υψηλό συντελεστή τριβής του. Αυτό σημαίνει ότι η πέδηση θα είναι πιο άμεση και πιο σταθερή, τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Όλα αυτά ενώ η μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση και η βελτιωμένη ακρίβεια του πεντάλ φρένου διασφαλίζονται χωρίς να επηρεάζεται η χιλιομετρική κάλυψη του προϊόντος.
Τάκακια φρένων Xtra
Πολιτική περί ιδιωτικού απορρήτου">