Γιατί ορισμένες δισκόπλακες της γκάμας Xtra έχουν διαμπερείς οπές ενώ άλλες τυφλές οπές (βαθουλώματα);

Πριν από την αγορά ενός προϊόντος Brembo, ελέγξτε εάν είναι συμβατό με το αυτοκίνητό σας.
 
Οι οπές στην επιφάνεια πέδησης είναι τυπικό χαρακτηριστικό των δισκόπλακων της γκάμας Xtra της Brembo. Βελτιώνουν την απόδοση του συστήματος σε ό,τι αφορά το αρχικό κράτημα, την αίσθηση του πεντάλ, την αντοχή στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης (fading) και την ικανότητα διάχυσης θερμότητας.
 
Οι δισκόπλακες Xtra μπορεί να παρέχουν διαφορετικές σχεδιαστικές λύσεις σε σχέση με αυτές του αρχικού σχεδιασμού της δισκόπλακας ανάλογα με τον τύπο εφαρμογής για τον οποίο χρησιμοποιούνται (μοντέλο αυτοκινήτου, μέγιστη ταχύτητα, βάρος και ισχύς κινητήρα). Αυτό ισχύει σε ό,τι αφορά το υλικό που χρησιμοποιείται και τον αριθμό, τον τύπο και το μοτίβο των οπών στην επιφάνεια πέδησης.
 
Σε ορισμένες περιπτώσεις, προτιμάται η λύση των «τυφλών οπών» (βαθουλώματα) αντί των διαμπερών οπών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιλέγεται ένα ειδικό υλικό που βελτιώνει την αντοχή στη θερμομηχανική καταπόνηση της δισκόπλακας.
 
Δισκόπλακες Brembo για τυφλές οπές: Κωδικός 0891631X
Βαθουλώματα. Κωδικός 0891631X
 
 
Δισκόπλακες Brembo για διαμπερείς οπές: Κωδικός 09B3521X
Διαμπερείς οπές. Κωδικός 09B3521X
 
 
Αυτό γίνεται όχι μόνο για να διασφαλιστεί η ανώτερη απόδοση του προϊόντος, αλλά και για να διατηρηθούν τα ίδια χαρακτηριστικά ασφάλειας με της αρχικής δισκόπλακας.
 
Χάρη σε αυτές τις προσαρμοσμένες λύσεις με βάση τον κωδικό και την εφαρμογή και τις πολυάριθμες δοκιμές που πραγματοποιούνται στα δυναμόμετρα σασί και στον δρόμο όλοι οι κωδικοί της γκάμας Xtra έχουν έγκριση ECE-R90. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και διασφαλίζεται η πλήρως ασφαλής χρήση στον δρόμο.

Θέλετε να ρωτήσετε κάτι άλλο;

Επικοινωνήστε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Brembo. Οι τεχνικοί μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό!
Επιστροφή στο ευρετήριο
Πώς να επιλέξετε το σωστό προϊόν
Διαβάστε το επόμενο άρθρο
Βρήκα δύο δισκόπλακες φρένων που φαίνονται ακριβώς ίδιες. Πώς μπορώ να επιλέξω τον σωστό κωδικό;
Πολιτική περί ιδιωτικού απορρήτου">