Εξισορρόπηση δισκόπλακων φρένων

Παρατήρησα ότι σε μία από τις δισκόπλακες Brembo που αγόρασα υπάρχει μια τοξοειδής εγκοπή βάθους περίπου 2 mm στο εξωτερικό άκρο. Είναι φυσιολογικό ή πρόκειται για ελάττωμα;
 
Αυλακώσεις στις εξωτερικές άκρες των δισκόπλακων Brembo
 
Εάν δείτε μια εγκοπή περίπου 2 mm στη δισκόπλακα Brembo που αγοράσατε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς δεν πρόκειται για ελάττωμα.
 
Αυτή η εγκοπή είναι το σημάδι που αφήνει η διαδικασία αφαίρεσης μικρής ποσότητας υλικού από τη δισκόπλακα κατά την παραγωγή, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη εξισορρόπηση της δισκόπλακας, καθώς τυχόν ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητους κραδασμούς.
 
Όλες οι δισκόπλακες ελέγχονται και, εάν απαιτείται, εξισορροπούνται αυτόματα κατά την παραγωγή.
 
Οι δισκόπλακες ελέγχονται σε ηλεκτρονικό δυναμόμετρο, το οποίο περιστρέφει τη δισκόπλακα και μετρά τυχόν ανισορροπίες. Εάν εντοπιστούν ανισορροπίες, η περίσσεια ποσότητα υλικού λειαίνεται για να επιτευχθεί άριστη εξισορρόπηση της δισκόπλακας.
 
Δεν χρειάζονται όλες οι δισκόπλακες διόρθωση. Η πλειοψηφία τους είναι ήδη άριστα εξισορροπημένες και επομένως δεν απαιτείται αφαίρεση υλικού από το εξωτερικό άκρο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες δισκόπλακες μπορεί να έχουν εγκοπή ενώ άλλες όχι.
 

Θέλετε να ρωτήσετε κάτι άλλο;

Επικοινωνήστε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Brembo. Οι τεχνικοί μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό!
Επιστροφή στο ευρετήριο
Συντήρηση
Διαβάστε το επόμενο άρθρο
Θόρυβοι και κραδασμοί
Πολιτική περί ιδιωτικού απορρήτου">