Τακάκια φρένων με φορά κατεύθυνσης

Πριν από την τοποθέτηση των τακακιών φρένων με φορά κατεύθυνσης Brembo, ελέγξτε τις οδηγίες συναρμολόγησης.
 
Τα βέλη στον αντιθορυβικό αποστάτη των τακακιών φρένων Brembo υποδεικνύουν την κατεύθυνση περιστροφής της δισκόπλακας, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την τοποθέτηση των τακακιών εντός του σώματος της δαγκάνας.

Πρέπει να βεβαιώνεστε ότι το βέλος είναι στραμμένο ακριβώς προς την ίδια κατεύθυνση στην οποία περιστρέφονται οι τροχοί κατά την κίνηση του οχήματος.
Εικόνα συναρμολόγησης τακακιού με φορά κατεύθυνσης Brembo
 
Ορισμένες φορές, μπορεί να υπάρχουν τα κεφαλαία γράμματα L («αριστερά») ή R («δεξιά») αντί για τα βέλη, τα οποία υποδεικνύουν την πλευρά του αυτοκινήτου στην οποία πρέπει να τοποθετηθεί το τακάκι φρένων.
 
Εικόνα συναρμολόγησης τακακιού με φορά κατεύθυνσης Brembo, ακολουθώντας τα γράμματα R - right (δεξιά) και L - left (αριστερά)
 
Άλλες ενδείξεις της παρουσίας τακακιών φρένων με φορά κατεύθυνσης είναι η εγκοπή σε σχήμα ημισελήνου στον αντιθορυβικό αποστάτη ή οι διαφοροποιημένες λοξοτμημένες επιφάνειες στο ίδιο το τακάκι.
 
 
Τακάκι σε σχήμα ημισελήνου με φορά κατεύθυνσης
 
Στην πρώτη περίπτωση, συνιστάται να βεβαιώνεστε ότι η εγκοπή σε σχήμα ημισελήνου βρίσκεται στην πλευρά του τακακιού που έρχεται πρώτη σε επαφή με τη δισκόπλακα του φρένου.
 
Τακάκι τοποθετημένο σε δίσκο, ακολουθώντας την κατεύθυνση που υποδεικνύεται από το βέλος
 
Στη δεύτερη περίπτωση, η λοξοτμημένη επιφάνεια δεν επιτρέπει στο τακάκι του φρένου να ανασηκωθεί από τη δισκόπλακα κατά το φρενάρισμα. Κατά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι η μεγαλύτερη λοξοτμημένη περιοχή έρχεται πρώτη σε επαφή με τη δισκόπλακα του φρένου καθώς περιστρέφεται.
 
Εικόνα σωστής συναρμολόγησης των τακακιών, ακολουθώντας την κατεύθυνση που υποδεικνύεται από τα βέλη
 
Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι τηρούνται οι οδηγίες συναρμολόγησης που περιλαμβάνονται στο κουτί και οι οποίες διατίθενται επίσης για λήψη από τον ιστότοπο, στη σελίδα λεπτομερειών του κωδικού τακακιού φρένων.

Τα τακάκια φρένων με φορά κατεύθυνσης Brembo δημιουργήθηκαν για βελτίωση της άνεσης του συστήματος πέδησης, επομένως εάν τα τοποθετήσετε στη λάθος πλευρά μπορεί να αυξηθούν τα επίπεδα θορύβου κατά το φρενάρισμα, να αυξηθεί η φθορά των τακακιών και να μειωθεί η απόδοση του συστήματος.

Θέλετε να ρωτήσετε κάτι άλλο;

Επικοινωνήστε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Brembo. Οι τεχνικοί μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό!
Επιστροφή στο ευρετήριο
Συντήρηση
Διαβάστε το επόμενο άρθρο
Δισκόπλακες φρένων με φορά κατεύθυνσης
Πολιτική περί ιδιωτικού απορρήτου">