29 Μαΐου 2020

Brembo Xtra: όταν οι δισκόπλακες και τα τακάκια έχουν φτιαχτεί το ένα για το άλλο

Η συνδυαστική δράση των τακακιών Brembo Xtra και των δισκόπλακων φρένων Max και Xtra διασφαλίζει βέλτιστη απόδοση πέδησης σε όλες τις συνθήκες. Ας μάθουμε όλα τα μυστικά αυτού του ιδανικού ζευγαριού!

Ισχύς… ισχύς πέδησης εν τη ενώσει! Πράγματι, η άριστη λειτουργία του συστήματος πέδησης εξαρτάται επίσης από τη συνεργασία ανάμεσα σε διάφορα εξαρτήματα. Εάν οι δισκόπλακες και τα τακάκια είναι υψηλής ποιότητας και έχουν σχεδιαστεί για βέλτιστη αλληλεπίδραση, θα επωφεληθεί ολόκληρο το σύστημα πέδησης. Πρόσφυση, απόδοση και αίσθηση του πεντάλ, αλλά και άνεση και αντοχή: σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα για την πέδηση, οι δισκόπλακες αγωνιστικού τύπου Xtra και Brembo Max συνδυάζονται ιδανικά με τα τακάκια Brembo Xtra. Και για να κρατήσει αυτή η συνεργασία, η φθορά είναι μία από τις βασικές παγίδες που πρέπει να αποφεύγουμε. Μακροπρόθεσμα, η τριβή μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των δισκόπλακων, η οποία με τη σειρά της θα επιταχύνει τη φθορά των τακακιών! Η ίδια δυναμική διάβρωσης ισχύει επίσης όταν συμβαίνει το αντίστροφο, όταν δηλ. η φθορά των τακακιών είναι αυτή που προκαλεί υπερβολική φθορά των δισκόπλακων των φρένων. Ένα δομικά φθαρμένα σύστημα αναπτύσσει υψηλότερες θερμοκρασίες στην πέδηση, προκαλώντας μια σειρά από άλλα προβλήματα που διαταράσσουν την ειρηνική συμβίωση - και σωστή λειτουργία - όλων των εξαρτημάτων του συστήματος.

Πώς μπορούμε όμως να αποφύγουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο; Αξιοποιώντας τα συνδυαστικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι δισκόπλακες X-Range και τα τακάκια Brembo Xtra! Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά.
 
Πάνω από 30 διαφορετικά συστατικά: όταν ένα υλικό είναι για πάντα (ή σχεδόν για πάντα)
 
Τα τακάκια φρένων Brembo Xtra είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό υλικό, το οποίο έχει αναπτυχθεί στο προηγμένο κέντρο R&D της εταιρείας και αποτελείται από περισσότερα από 30 διαφορετικά συστατικά. Σε σύγκριση με τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για τα τακάκια αυτής της κατηγορίας, το BRM X L01 διασφαλίζει υψηλό συντελεστή τριβής που βελτιώνει τα πλεονεκτήματα των δισκόπλακων Brembo Aftermarket για σταθερό και δυναμικό φρενάρισμα σε όλες τις θερμοκρασίες. Βασιζόμενη στην εμπειρία της Brembo από τους αγώνες ταχύτητας και τα εξαρτήματα πρώτης τοποθέτησης, αυτή η νέα λύση αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο ώστε να διασφαλίζει βέλτιστη απόδοση ακόμη και στον τομέα της άνεσης και της αντοχής για όσους προτιμούν το αγωνιστικό στυλ οδήγησης. Σε ό,τι αφορά την αίσθηση του πεντάλ, τα τακάκια προσφέρουν υψηλή προσαρμοστικότητα για το πεντάλ και πλήρη έλεγχο σε όλα τα στάδια του φρεναρίσματος. Επομένως, διασφαλίζεται η άνεση στην οδήγηση, ακόμη και στην περίπτωση αγωνιστικής οδήγησης στον δρόμο, ενώ η σταθερότητα του συντελεστή τριβής επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης και της θερμοκρασίας, αποτρέποντας τον σχηματισμό θερμών σημείων (hot spots) στην επιφάνεια πέδησης και, συνεπώς, τους ενοχλητικούς κραδασμούς.
Χάρη στην καινοτόμο σύνθεση του υλικού BRM X L01, τα πλεονεκτήματα για την απόδοση δεν υποβαθμίζουν σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά χαμηλού θορύβου και την υψηλή χιλιομετρική κάλυψη του προϊόντος. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η απόδοση των τακακιών Brembo Xtra είναι σταθερή τόσο στους κύκλους πέδησης σε υψηλές θερμοκρασίες όσο και στους μετέπειτα κύκλους σε χαμηλές θερμοκρασίες: πράγματι, η θερμική κατεργασία επιτρέπει την προληπτική απομάκρυνση των αερίων που είναι υπεύθυνα για την υπερθέρμανση (fading), ένα φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει μείωση του συντελεστή τριβής μεταξύ δισκόπλακας και τακακιού.
 
 
Εγκοπές και οπές: όταν η αισθητική είναι επίσης συνώνυμη της λειτουργικότητας
 
Σε μια ιδανική σχέση, η εξωτερική εμφάνιση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Το ίδιο ισχύει και για τις δισκόπλακες φρένων Brembo Xtra και Max, οι οποίες διαθέτουν ιδιαίτερες οπές και αυλακώσεις και έχουν ενισχυθεί με επίστρωση βαφής για μοναδική προστασία UV. Πέρα από το ελκυστικό αισθητικό αποτέλεσμα, οι εγκοπές και οι οπές παρέχουν, κατά κύριο λόγο, μια σειρά από λειτουργικά πλεονεκτήματα που εγγυώνται την αποτελεσματική πέδηση και την άνεση στην οδήγηση σε όλες τις συνθήκες.
  • Καλύτερη πρόσφυση. Οι εγκοπές και οι οπές στην επιφάνεια πέδησης της δισκόπλακας παρέχουν υψηλή πρόσφυση και διασφαλίζουν την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα του συστήματος πέδησης σε όλες τις περιπτώσεις.
  • Καθαριότητα τακακιού. Οι διάφορες εγκοπές στα τακάκια Xtra και Max έχουν αποξεστική δράση που απομακρύνει τα σιδηρούχα υπολείμματα που σχηματίζονται κατά τη φθορά, συμβάλλοντας στον καθαρισμό και την αναγέννηση των τακακιών.
  • Διάχυση θερμότητας. Η ύπαρξη των εγκοπών και των οπών είναι σημαντική για την αύξηση της κυκλοφορίας του αέρα και, επομένως, για την ικανότητα του συστήματος πέδησης να διαχέει τη θερμότητα του δίσκου, καθώς και για τη γρήγορη εξαγωγή των αερίων που μπορεί να προκαλέσουν το φαινόμενο της υπερθέρμανσης (fading).
  • Απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Σε περίπτωση βροχής, οι οπές και οι εγκοπές διαλύουν το λεπτό στρώμα νερού που σχηματίζεται στην επιφάνεια πέδησης, αποκαθιστώντας τη μέγιστη αξιοπιστία του συστήματος από το πρώτο κιόλας φρενάρισμα.
 
Όπως μας έχει διδάξει η εμπειρία, οι καλύτερες προθέσεις είναι αυτές που αντέχουν στις σκληρότερες δοκιμασίες. Ο άριστος συνδυασμός των τακακιών Brembo Xtra και των δισκόπλακων Max και Xtra έχει υποβληθεί σε δοκιμές στο δυναμόμετρο και στον δρόμο, έχει περάσει με επιτυχία τις πιο απαιτητικές δοκιμασίες και επομένως έχει αποδειχθεί η άριστη λύση για όλα τα τελευταία μοντέλα μικρών, μεσαίας κατηγορίας και σπορ αυτοκινήτων.
Πολιτική περί ιδιωτικού απορρήτου">