29 november 2018

Brembo introduceert nieuwe GP4-MS-remklauw: nog nooit waren remprestaties op Moto GP-niveau zo bereikbaar

Brembo's eerste gefreesde monobloc-remklauw nu ook verkrijgbaar voor straatgebruik.

Waarschijnlijk heeft nog nooit eerder iemand het aangedurfd: een MotoGP-remklauw geschikt maken voor straatmotorfietsen! Brembo ging de uitdaging aan en presenteerde op de EICMA in Milaan zijn eerste gefreesde monobloc-remklauw voor gebruik op de openbare weg. 

Met deze GP4-MS als nieuwste aanvulling op zijn productaanbod stelt Brembo, dat wereldwijd voorop loopt in het ontwerp, de ontwikkeling en productie van remsystemen, een nieuwe norm op het gebied van high performance-remklauwen voor straatmotorfietsen.
 
 
De Brembo GP4-MS is ontworpen voor hobby-coureurs en andere motorrijders die op zoek zijn naar iets echt innovatiefs voor de remklauwen van hun motorfiets. Met zijn vier 30mm-zuigers maakt deze monobloc-remklauw MotoGP-techniek beschikbaar voor het grote publiek.
 
Zijn prestaties komen dicht in de buurt van de klauwen die worden gebruikt in de belangrijkste raceklassen ter wereld dankzij de combinatie van alle onderscheidende kenmerken van Brembo's remklauwen die worden gebruikt in de MotoGP Het gaat daarbij onder andere om de toepassing van monobloc-technologie, vervaardiging van het huis door middel van frezen, nikkelafwerking van het oppervlak en een topologisch geoptimaliseerd design 
 
Met als doel een zo hoog mogelijke stijfheid te combineren met een zo laag mogelijk gewicht.
 
Gefreesd huis
 
Net als Brembo's remklauwen voor de MotoGP en het WK Superbike, heeft de innovatieve GP4-MS - die een steek heeft van 100 mm - een gefreesd huis. 
 
In vergelijking met gegoten klauwen maakt deze bewerking het gebruik mogelijk van materialen met betere mechanische eigenschappen en een grotere weerstand tegen hoge temperaturen, wat de prestaties van het gehele remsysteem ten goede komt. 
 
 
Monobloc  
 
In tegenstelling tot de vorige klauwen uit het GP4-gamma combineert de Brembo GP4-MS freestechniek met een monobloc-ontwerp: de hele klauw is uit één massief blok aluminium gefreesd, wat uniek is voor straattoepassingen. 
 

 
Topologische optimalisatie
 
Deze combinatie van frezen met monobloc-technologie was mogelijk door de toepassing van software voor topologische optimalisatie die door Brembo is ontwikkeld op basis van veertig ervaring in de hoogste klasse van de motorsport. Met behulp van dit computerprogramma kon de vorm van het remklauwhuis tot in detail worden geperfectioneerd.
 
wat resulteert in een uitzonderlijke stijfheid, een ongekend laag gewicht en een voortreffelijke bestendigheid tegen vervorming bij hoge temperaturen. 
 
Nikkel-coating 
 
De Brembo GP4-MS is net als de raceklauwen waarvan hij is afgeleid, afgewerkt met een nikkel-coating. Dat zorgt niet alleen voor een hightech-uitstraling, maar maakt ook de naleving van strikte productietoleranties mogelijk, wat zich vertaalt in betere prestaties en een grotere bedieningsnauwkeurigheid. 
 
Dankzij de montage van een dubbele afdichting, één aan de binnenzijde van de zuiger en één die fungeert als stofring, hoeft de GP4-MS niet zo vaak te worden gecontroleerd als een raceklauw, waardoor hij maximale vrijheid voor straatgebruik biedt.
 
 
 
Als Brembo's topremklauw voor straatmotorfietsen completeert de GP4-MS de GP4-serie, die verder bestaat uit de GP4-RS monobloc-klauw, de GP4-RR gefreesde monobloc-klauw voor circuitmotoren en de uit twee gefreesde delen samengestelde GP4-RX. 
 
De GP4-MS wordt geleverd als set inclusief gesinterde high performance remblokken, die de beste keuze vormen voor gemengd weg- en circuitgebruik. Al het montagemateriaal en een montage-instructie is inbegrepen, evenals een set opvallende, hittegevoelige stickers die in de MotoGP worden gebruikt om na elke sessie de temperatuur van klauwen te controleren. 
 
De Brembo GP4-MS-remklauw is geschikt voor de Brembo Racing Z04-remblokken die worden gebruikt in de Superbike-, Supersport- en Moto2-kampioenschappen. 
 
 
Privacybeleid">