Instruktioner för justering av RCS huvudcylinder och RCS corsacorta huvudcylinder

Justering av huvudcylinderns utväxling
 
Spakens änddel är roterad i förhållande till spakhuset. Stötstångens säte indikeras.
1. Kontrollera spakens utväxlingsvärde genom att, med huvudcylindern monterad på fordonet, kontrollera färgen på tryckstångens övre yta (punkt 3)
 
Tryckstång 
färg
Typ av huvudcylinder
Beskrivning
18-20 16-18
Röd 18 16 Lägre utväxlingsvärde
Svart 20 18 Högre utväxlingsvärde
 
VARNING! Byt ut spakens änddel (punkt 1) om den roterar i förhållande till spakens hus (punkt 2).
 Gummilocket tas bort och placeras på spaken för att exponera hålet.
2. Ta bort gummilocket (punkt 4) för hand, på spaken (punkt 2) för att frilägga hålet (punkt 5)
Ratten för justering av avståndet mellan spak-styrstången vrids moturs så att avståndsjusteringsspåret blir synligt inuti hålet.
3. Vrid vredet för justering av avstånd mellan spak och styrhandtag moturs (punkt 6) hela vägen så att utväxlingens justeringsspår (punkt 5) syns inuti hålet (punkt 7).

4. Om det finns rester av smuts eller främmande material i hålet (punkt 5), rengör med en fuktig trasa.
VARNING! Använd inte tryckluft.
Den platta skruvmejseln måste ha en spets mellan högst 3 mm och lägst 12 mm.
5. •    Använd en platt skruvmejsel (punkt 8) med en spets (punkt 9) på MAX. 3 mm och MIN 2 mm. Detta mått måste följas för en längd på MIN. 12 mm.
VARNING! Använd inte någon annan skruvmejsel än den angivna för att undvika att skada de inre delarna och äventyra korrekt funktion av produkten.
Användning av en annan skruvmejsel än den angivna anses som installation i strid med tillverkarens anvisningar, i vilket fall BREMBO inte kommer att hållas ansvarigt för skador som orsakas av och/eller av någon person som använder ett fordon som produkten har installerats på.
Den platta skruvmejseln förs in i hålet tills den griper tag i spåret.
6. För in den platta skruvmejseln (punkt 8) i hålet (punkt 5) tills den griper in i spåret (punkt 7).
VARNING! Vid justering med skruvmejsel, använd inte för stor kraft, varken i rotation eller under tryck, för att undvika skador på de inre delarna.
Färgen på spetsen kontrolleras.
7. Vrid skruvmejseln 180° tills du hör klicket som anger att valet har gjorts; kontrollera att färgen på tryckstången (punkt 3) motsvarar det önskade utväxlingsvärdet.
Gummilocket placeras på spaken och ratten vrids för att justera avståndet mellan spak och styrstång.
8. Sätt tillbaka gummilocket (punkt 4) på spaken och vrid inställningsratten för avstånd mellan spak och styrstång (punkt 6) tills spaken är placerad (punkt 2) på önskat avstånd från styrstången.
VARNING! Justering av utväxlingen påverkar spakens rörelse för att generera det tryck som krävs för att stoppa fordonet.
 
 
Justering av tomgångsslag
 
Endast för RCS corsacorta huvudcylinder
Märkningen är nödvändig för att särskilja huvudcylindern "RCS corsacorta".
FÖRSIKTIGHET! Huvudcylindern "RCS corsacorta" kan identifieras genom märkningen "corsacorta" (punkt 10).
Ratten justerar tomgångsslaget och påverkar avståndet mellan spak och styrstång.
VARNING! Justering av tomgångsslaget till ett av de tre lägena R-S-N via ratten (punkt 11) påverkar spakens slaglängd för att generera det tryck som krävs för att stoppa fordonet.
 
Funktionstest
 
VARNING! För alla justeringar som beskrivs ovan, se till att spaken kan rotera när den är i ingrepp för att generera rätt bromsverkan; i annat fall, använd vredet (punkt 6) för att flytta spaken bort. Utför bromsprov vid låg hastighet och kontrollera att bromsen är effektiv.
Garanti
Vi garanterar att produkten uppfyller tillverkarens specifikationer och att den är fri från material- och tillverkningsfel. Garantin har en begränsad giltighetstid på två år från inköpsdatumet eller en längre period som fastställs i lag. Garantin har en begränsad giltighetstid på två år från inköpsdatumet eller en längre period som fastställs i lag. Om ett fel upptäcks måste det anmälas inom 60 dagar från upptäckten och inom två år från inköpsdatumet. Om felet bekräftas och omfattas av garantin kommer produkten att repareras eller ersättas med en ny eller grundligt renoverad produkt. Garantin täcker inte skador som helt eller delvis orsakats av felaktig användning, brand, kemisk korrosion, olaglig användning eller för andra ändamål än de avsedda, användning på en annan modell än den avsedda, felaktig installation eller i strid med vad som anges av tillverkaren eller underlåtenhet att underhålla produkten enligt tillverkarens anvisningar i de medföljande instruktionerna.

Är det något annat du vill fråga oss?

Kontakta Brembo tekniksupport. Våra tekniker kommer att kontakta dig så snart som möjligt!
Gå tillbaka till innehållsförteckningen
Motorcykel montering
Läs nästa artikel
Instruktioner för byte av bromsok
Sekretesspolicy">