Návod na nastavenie hlavného valca RCS a hlavného valca RCS corsacorta

Nastavenie pomeru hlavného valca
 
Koncovka páčky je otočená vzhľadom na teleso páčky. Je vyznačené sedlo piestovej tyče.
1. Skontrolujte hodnotu pomeru páčky a overte si pri hlavnom valci namontovanom na vozidle farbu vrchného povrchu piestovej tyče (bod 3)
 
Piestová tyč 
farba
Druh hlavného valca
Description
18-20 16-18
Červená 18 16 Nižšia hodnota pomeru
Čierna 20 18 Vyššia hodnota pomeru
 
VAROVANIE! Vymeňte koncovku páčky (bod 1), ak sa otáča vzhľadom na teleso páčky (bod 2).
 Gumový uzáver sa odstráni a umiestni na páčku, aby sa odhalil otvor.
2. Rukou zložte gumený uzáver (bod 4) z páčky (bod 2), aby ste odkryli otvor (bod 5)
Gombík nastavenia vzdialenosti páčky a riadidiel sa otáča proti smeru hodinových ručičiek tak, aby bola drážka na nastavenie vzdialenosti viditeľná v otvore.
3. Otočte kolieskom nastavenia vzdialenosti páčky a riadidiel proti smeru hodinových ručičiek (bod 6), aby bola viditeľná drážka na nastavenie pomeru (bod 5) vo vnútri otvoru (bod 7).

4. Ak sú v otvore zvyšky nečistôt alebo cudzieho materiálu (bod 5), vyčistite ho vlhkou handričkou.
VAROVANIE! Nepoužívajte stlačený vzduch.
Plochý skrutkovač musí mať hrot medzi maximálne 3 mm a minimálne 12 mm.
5. •    Použite plochý skrutkovač (bod 8) s hrotom (bod 9) s rozmermi 3 mm MAX, 2 mm MIN; tento rozmer je potrebné dodržať pri dĺžke 12 mm MIN.
VAROVANIE! Nepoužívajte iný skrutkovač, ako je uvedený, aby ste predišli poškodeniu vnútorných častí a ohrozeniu správneho fungovania výrobku.
Používanie iného ako špecifikovaného skrutkovača sa považuje za inštaláciu v rozpore s pokynmi výrobcu, v takom prípade BREMBO nezodpovedá za žiadne škody spôsobené akejkoľvek osobe používajúcej vozidlo, na ktorom je výrobok nainštalovaný, a/alebo škody ňou spôsobené.
Plochý skrutkovač sa zasunie do otvoru, kým nezapadne do drážky.
6. Vložte plochý skrutkovač (bod 8) do otvoru (bod 5), kým nezapadne do drážky (bod 7).
VAROVANIE! Počas nastavovania skrutkovačom nevyvíjajte nadmernú silu, ani pri otáčaní, ani tlakom, aby ste nepoškodili vnútorné časti.
Kontroluje sa farba hrotu.
7. Otáčajte skrutkovačom o 180°, kým nebudete počuť cvaknutie oznamujúce, že výber bol vykonaný; skontrolujte, či farba piestovej tyče (bod 3) zodpovedá požadovanej hodnote pomeru.
Gumený uzáver je umiestnený na páčke a otáčaním gombíka sa nastavuje vzdialenosť páčky od riadidiel.
8. Nasaďte späť gumený uzáver (bod 4) na páčku a otáčajte kolieskom nastavenia vzdialenosti medzi páčkou a riadidlami (bod 6), kým sa páčka (bod 2) nedostane do požadovanej vzdialenosti od riadidiel. 
VAROVANIE! Nastavenie pomeru ovplyvňuje posun páčky pri stláčaní potrebnom na zastavenie vozidla.
 
 
Nastavenie zdvihu naprázdno
 
Len pre hlavný valec RCS corsacorta
Označenie je potrebné na rozlíšenie hlavného valca „RCS corsacorta“.
UPOZORNENIE! Hlavný valec „RCS corsacorta“ možno rozpoznať podľa označenia „corsacorta“ (bod 10).
Gombík nastavuje zdvih naprázdno a ovplyvňuje vzdialenosť páčky od riadidiel.
VAROVANIE! Nastavenie zdvihu naprázdno na jedno z troch nastavení R-S-N pomocou gombíka (bod 11) ovplyvňuje posun páčky pri stláčaní potrebnom na zastavenie vozidla.
 
Funkčný test
 
VAROVANIE! Pri všetkých vyššie opísaných nastaveniach zabezpečte, aby sa páčka pri stláčaní mohla otáčať a ovládať správne brzdenie; v opačnom prípade použite gombík (bod 6), aby ste páčku oddialili. Vyskúšajte zabrzdiť pri nízkej rýchlosti a overte, či je brzdenie účinné.
Záruka
Zaručujeme, že tento výrobok spĺňa špecifikácie výrobcu a že nemá chyby materiálu a spracovania. Záruka má obmedzenú dobu trvania dva roky od dátumu nákupu alebo dlhšiu dobu stanovenú zákonom. Záruka má obmedzenú dobu trvania dva roky od dátumu nákupu alebo dlhšiu dobu stanovenú zákonom. V prípade zistenia závady je potrebné ju nahlásiť do 60 dní od jej zistenia a do dvoch rokov od dátumu nákupu. V prípade, že sa závada potvrdí a vzťahuje sa na ňu záruka, výrobok bude opravený alebo vymenený za nový alebo dôkladne zrekonštruovaný výrobok. Záruka sa nevzťahuje na škody spôsobené úplne alebo čiastočne nesprávnym používaním, požiarom, chemickou koróziou, nedovoleným používaním alebo používaním na iné účely, ako je určené, používaním na inom modeli, ako je určené, nesprávnou inštaláciou alebo v rozpore s tým, čo uvádza výrobca, alebo zanedbaním údržby Výrobku podľa pokynov výrobcu v dodanom návode.

Je ešte niečo, na čo sa chcete opýtať?

Kontaktujte tím technickej podpory Brembo. Naši technici sa vám ozvú čo najskôr!
Návrat na zoznam
Montáž na motorku
Prečítajte si nasledujúci článok
Pokyny na výmenu brzdového strmeňa
Zásady ochrany osobných údajov">