Útmutató az RCS főfékhenger és az RCS rövidlöketű főfékhenger beállításához

Főfékhenger áttétel beállítás 
 
Elforgatott kar végződés a kar testhez képest. A nyomórúd fészek látható.
1. Ellenőrizze a kar áttételi értékét, a járműre szerelt főfékhengerrel ellenőrizve a nyomórúd felső felületének színét (3. pont)
 
Nyomórúd 
szín
​​​​​
Főfékhenger típus
Leírás
18-20 16-18
Piros 18 16 Alacsonyabb áttételi érték
Fekete 20 18 Magasabb áttételi érték
 
FIGYELMEZTETÉS! Cserélje ki a kar végződést (1. pont), ha az a kartesthez képest forog (2. pont). 
 Eltávolított és a karra helyezett gumisapka, hogy a lyuk szabaddá váljon.
2.  Távolítsa el kézzel a gumisapkát (4. pont) a karról (2. pont), hogy feltárja a lyukat (5. pont)
Az óramutató járásával ellentétes irányban elforgatott kar-kormány távolság beállító gomb, hogy a távolságot beállító horony látható legyen a furat belsejében.
3. Forgassa el a kar és a kormányrúd távolságát beállító gombot az óramutató járásával ellentétes irányban (6. pont), hogy felfedje az áttétel beállító hornyot (5. pont) a furatban (7. pont).

4. Ha szennyeződés vagy idegen anyag maradt a lyukban (5. pont), nedves ruhával tisztítsa meg.
FIGYELMEZTETÉS! Ne használjon sűrített levegőt.
A legfeljebb 3 mm és legalább 12 mm közötti lapos csavarhúzó hegy.
5. Használjon lapos csavarhúzót (8. pont), amelynek hegye (9. pont) legfeljebb 3 mm, legalább 2 mm legyen; ez a mérés legalább 12 mm-es hosszúságra vonatkozzon
FIGYELMEZTETÉS! A belső alkatrészek sérülésének elkerülése és a termék megfelelő működése érdekében ne használjon a megadottól eltérő csavarhúzót.
A megadottól eltérő csavarhúzó használata a Gyártó utasításaival ellentétes beszerelésnek minősül, ebben az esetben a BREMBO nem vállal felelősséget semmilyen olyan kárért, amely a termék felszerelésére használt jármű vezetőjeként bármely személyt ért és/vagy általa keletkezett.
A lyukba illesztett laposfejű csavarhúzó, amíg be nem illeszkedik a horonyba
6. Illessze a laposfejű csavarhúzót (8. pont) a lyukba (5. pont), amíg be nem illeszkedik a horonyba (7. pont).
FIGYELMEZTETÉS! A csavarhúzóval történő beállítás során ne fejtsen ki túlzott erőt sem forgás közben, sem nyomás alatt, hogy elkerülhető legyen a belső részek károsodása.
Ellenőrzött hegy szín.
7. Forgassa el a csavarhúzót 180°-kal, amíg meg nem hallja a megtörtént kiválasztást jelző kattanást; ellenőrizze, hogy a nyomórúd színe (3. pont) megfeleljen a kívánt áttétel értéknek.
A karra helyezett gumisapka és kar-kormány távolság beállításához elforgatott gomb.
8. Helyezze vissza a gumisapkát (4. pont) a karra, és forgassa el a kar-kormány távolság beállító gombot (6. pont), amíg a kar a kívánt távolságra nem kerül (2. pont) a kormánytól. 
FIGYELMEZTETÉS! Az áttétel beállítása befolyásolja a kar mozgását a jármű leállításához szükséges nyomás létrehozása során
 
 
Alapjárati löket beállítás
 
Csak az RCS rövidlöketű főfékhengernél.
Az "RCS rövidlöketű" főfékhenger megkülönböztetéséhez szükséges jelölés.
FIGYELEM! Az „RCS rövidlöketű” főfékhengert a „rövidlöketű” jelölésről lehet megkülönböztetni (10. pont). 
Az alapjárati löketet beállító és a kar-kormány távolságot befolyásoló gomb
FIGYELMEZTETÉS! Az alapjárati löketnek a három, R-S-N beállítás egyikére történő beállítása a gombon keresztül (11. pont) befolyásolja a kar löketét a jármű leállításához szükséges nyomás létrehozása során. 
 
Működési teszt
 
FIGYELMEZTETÉS!  A fent leírt összes beállításnál győződjön meg arról, hogy a kar behúzott állapotban el tud forogni a megfelelő fékezési művelet létrehozása érdekében; ellenkező esetben nyomja meg a gombot (6. pont), hogy elmozdítsa a kart. Végezzen fékpróbát alacsony sebességnél, ellenőrizve a fékezés hatékonyságát.
Garancia
Garantáljuk, hogy ez a termék megfelel a gyártó specifikációinak, valamint hogy mentes az anyag- és gyártási hibáktól. A jótállás korlátozott időtartama a vásárlás napjától számított két év, vagy a törvényben meghatározott hosszabb időtartam. A jótállás korlátozott időtartama a vásárlás napjától számított két év, vagy a törvényben meghatározott hosszabb időtartam. Ha felfedez egy hibát, azt a felfedezéstől számított 60 napon belül és a vásárlástól számított két éven belül jelenteni kell. Abban az esetben, ha a hiba megerősítést nyer, és a garancia hatálya alá tartozik, a terméket megjavítjuk, vagy kicseréljük egy új, vagy alaposan feljavított termékre. A garancia nem terjed ki a részben vagy egészben helytelen használatból, tűzből, vegyi korrózióból, illegális használatból vagy a rendeltetéstől eltérő célra, a rendeltetéstől eltérő modellen történő használat, hibás beszerelés miatt, vagy a gyártó által jelzettel ellentétesen okozott károkra, vagy a terméknek a gyártó által a mellékelt útmutatóban előírt karbantartásának elmulasztása miatt.

Is there anything else you want to ask?

Contact the Brembo technical support team. Our technicians will get back to you as soon as possible!
Return to the index
Motorkerékpár felszerelés
Read the next article
Útmutató a féknyereg cseréjéhez
Adatvédelem">